Cea mai ieftină cameră Leica costă cât o mașină bună

Cea mai ieftină cameră Leica costă cât o mașină bună

Descrisă în materialele de promovare ca fiind o cameră Leica entry-level, ați fi tentați să credeți că este ieftină, dar noțiunea producătorului diferă de a voastră. 

După câteva săptămâni de speculații legate de noua cameră Leica, producătorul german a decis să lanseze oficial cel mai nou model al său. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta poartă numele Leica M Typ 262. O creație unică din multe puncte de vedere, cu linii de design clasice, Typ 262 împrumută câteva particularități din alte camere create sub același brand.

Cel puțin pe hârtie, noua Leica M Typ 262 este construită pornind de la modelul Typ 240, o versiune mai light a respectivei camere foto. Dacă erați curioși în ce valoare se reflectă ideea de ,,light” când vorbim de o Leica, răspunsul este 5195 de dolari. Acesta este prețul pentru una dintre cele mai ieftine dispozitive de captură digitală ale nemților.

Partea amuzantă este că, având în vedere prețul ,,accesibil”, investind într-o Leica M Typ 262 veți accepta din start câteva compromisuri de funcționalitate. În primul rând, nu veți putea filma nici un fel de clipuri video, de nici o durată. Nu există posibilitatea de Live View, trebuie să folosiți view finder-ul clasic al camerei foto pentru încadrare. În rest, este cu 100 de grame mai ușoară decât Leica M Typ 240, datorită părții de sus a camerei, realizată din aluminiu în loc de alamă. Declanșatorul este mai silențios, designul meniului este unul semnificativ mai simplu, iar body-ul este pur și simplu fără cusur. Din anumite unghiuri, s-ar putea să vă aducă aminte de Leica M9, dar acesta nu este nici pe departe un lucru rău.

Partea de captură în cazul noii camere Leica M Typ 262 este asigurată de un senzor full-frame CMOS de 24 de megapixeli. Data exactă începând cu care veți putea investi prețul unei mașini bune la mâna a doua într-o Leica este 25 noiembrie. Leica M Typ 262

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: