21 ian. 2016 | 15:55

Cea mai frumoasă și scumpă cameră ultrarezistentă e creată de Leica

ACTUALITATE
Cea mai frumoasă și scumpă cameră ultrarezistentă e creată de Leica

Există multe camere foto ce se mândresc cu un nivel sporit de rezistență la intemperii, dar Leica s-ar putea să o fi anunțat oficial pe cea mai frumoasă și scumpă dintre ele.

Cei de la Leica nu lansează deseori noi modele de camere foto, iar când o fac, preferă să nu se distanțeze semnificativ de designul consacrat al modelelor anterioare. Motivul principal al acestei politici este că respectivul design arată surprinzător de bine în comparație cu ceea ce găsim la ora actuală pe piață.

Folosind niște linii de design întâlnite în trecut la alte camere Leica, compania nemțească a anunțat oficial noua cameră Leica X-U. Spre deosebire de alte modele ale brandului, această cameră este rezistență la praf, apă și șocuri, particularități care o fac foarte andurantă pe termen lung. Bună și pentru scufundări, X-U nu vă face probleme până la o adâncime de 15 metri. În ceea ce privește alte fenomene naturale, specificațiile acestui model confirmă rezistența la căldură tropicală, ploaie foarte puternică sau crivăț. Practic, ar trebui să fie partenerul perfect pentru cei care își manifestă pasiunea pentru fotografie în natură mai mult decât într-un studio sau în confortul căminului.

Leica X-U este o cameră de înaltă calitate construită în jurul unui senzor APS-C de 16 megapixeli. Pentru preview și interacțiune cu opțiunile sale aveți la dispoziție un ecran LCD cu diagonala de 3 de înaltă calitate. Nu aveți posibilitatea să schimbați lentilele pe care le veți folosi pentru a face fotografii cu X-U, în schim veți fi limitați la o lentilă fixă de 23mm cu f/1.7. Poate filma conținut HD la 720p și 1080p cu o viteză de 30 de cadre pe secundă. ISO-ul maxim este de 12.500.

Disponibilă pentru achiziție de la finele acestei luni, camera Leica X-U este una care vă va impresiona cu siguranță prietenii și va ajunge pe piață înainte de finele acestei luni la prețul de 2950 dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele