02 iul. 2016 | 16:04

Cum vezi parolele salvate în Safari

TUTORIALE
Cum vezi parolele salvate în Safari

Ca utilizator de Mac, mai ales dacă folosești preponderent browserul celor de la Apple, este bine să știi cum vezi parolele salvate în Safari.

Safari nu este un browser recomandabil pentru utilizatorii de sisteme de operare Windows, dar dacă folosiți un Mac, există șanse foarte mari ca acesta să sporească semnificativ autonomia sistemului vostru portabil. Mai ales în comparație cu Chrome, dar și cu Firefox, utilizarea Safari s-ar putea să vă ofere chiar și câteva ore de navigare online în plus.

De asemenea, merită să aveți în vedere că nu faceți vreun compromis de performanță sau funcționalitate în cazul în care vă îndârjiți să folosiți Safari. Acesta este un browser foarte bine pus la punct, cu suport pentru extensii, ce primește actualizări constante din partea Apple. Include majoritatea funcțiilor atractive pe care le aveți în Chrome sau Firefox.

Utilizatorii de iPhone și iPad au un motiv în plus să folosească Safari pe Mac. Acesta constă în sincronizarea semnelor de carte și a parolelor între MacBook-uri și iDevice-uri. Dacă uiți totuși o parolă și vrei să știi cum vezi parolele salvate în Safari pentru a o afla, nu trebuie decât să intri în meniul Preferințe.

Cu o fereastră de Safari afișată pe Mac, faceți un click pe cuvântul Safari în colțul din stânga sus al ecranului. Faceți click pe Preferences. Pentru a face lucrurile și mai evidente, cei de la Apple au introdus o secțiune intitulată Passwords. Acesați-o și ar trebui să întâmpinați o listă stufoasă de parole pe care le-ați tastat de-a lungul timpului în sesiunile voastre de navigare online. Inițial, parolele sunt mascate de bulinuțe, dar dacă veți da un dublu click pe una dintre ele, vi se va cere parola de sistem a utilizatorului cu care sunteți autentificat, iar în secunda următoare vi se va afișa și parola dorită. Pentru situația în care vreți să vedeți mai multe parole într-un timp scurt, bifați în colțul din stânga jos ,,Show passwords for selected websites” și va fi suficient doar să selectați o adresă din listă pentru a vedea parola aferentă.ex Cum vezi parolele salvate in Safari

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele