Cum ștergi tot de pe iPhone pentru a-l vinde

Cum ștergi tot de pe iPhone pentru a-l vinde

Indiferent dacă îl vinzi sau îl faci cadou unui prieten, trebuie să știi cum ștergi tot de pe iPhone.

Telefoanele au ajuns centrul vieții noastre, când vine vorba de stocat informații. Pe lângă amalgamul de poze pe care au ajuns să-l găzduiască, conturile noastre de email pe care le avem pe smartphone-uri includ, de asemenea, informații sensibile. Nici nu are rost să atragem atenția asupra celor care își pun la notițe toate parolele, PIN-urile de la carduri și alte informații care nu ar trebui scrise. Din aceste motive este bine să știi cum ștergi tot de pe iPhone.

Cum ștergi tot de pe iPhone folosind una din trei metode

În funcție de situația în care vă aflați și dacă telefonul mai este sau nu în posesia voastră, puteți opta pentru una dintre soluțiile de mai jos.

Direct din meniul unui iPhone, înainte de a șterge complet orice iDevice Apple, trebuie să eliminați contul vostru de iCloud. Pentru asta, intrați în Settings sau Configurări, la iCloud, iar în partea de jos a acestei pagini de meniu apăsați pe Elimină cont sau Delete account. Introduceți parola aferentă contului și confirmați alegerea.

Dacă tot aveți gadgetul în mână, din Configurări sau Settings, la secțiunea General, accesați meniul Reset. Erase all content and settings sau Ștergeți conținut și configurări sunt parametrii care vă interesează pe voi pentru a aduce telefonul la setările din fabrică.

Ca alternativă, pentru a șterge tot de pe iPhone, puteți conecta un telefonul la un computer cu iTunes instalat. Intrați în iTunes, dați click pe iconița aferentă telefonului, dacă nu cumva va apărut automat pe ecran. Pe pagina cu informații de sumar, alegeți în partea dreaptă butonul marcat Restore iPhone. Confirmați alegerea și așteptați. Procesul va dura mai mult sau mai puțin, în funcție de viteza conexiunii voastre la internet, deoarece se descarcă cel mai nou firmware de pe serverele companiei.

Ultima soluție pentru a șterge tot de pe iPhone nu implică să mai aveți acces fizic la telefon și se pretează mai degrabă în cazul în care telefonul va fost furat și sunteți convinși că nu veți mai intra în posesia lui. Intrați pe www.icloud.com de pe orice telefon, tabletă sau computer, autentificați-vă cu numele vostru de utilizator și parola aferentă. Faceți un click pe Find my iPhone și localizați dispozitivul. Faceți click pe numele lui, iar din meniul care apare în colțul din dreapta sus al acestei pagini, alegeți Erase iPhone. Confirmați alegerea în noua fereastră.

Citește și: