Cum scapi de upgrade la Windows 10

Cum scapi de upgrade la Windows 10

Sunt foarte mult motive să vă instalați noul Windows, dar și mai multe ca să râmâneți la vechea versiune. Ca urmare, e bine să știi cum scapi de upgrade la Windows 10.

De la lansarea Windows 10 în vara anului trecut, Microsoft a pus presiuni enorme pe utilizatorii de Windows 7 și Windows 8. În speranța ca va atinge o cotă de adopție spectaculoasă asociată noului sistem de operare, mulți utilizatori au avut de suferit. S-au iscat și câteva situații amuzante în care upgrade-ul la Windows 10 a întrerupt o emisiune meteo la TV, dar pe lângă cazurile mediatizate, cei mai mulți dintre noi vroiam pur și simplu să prevină upgrade-ul.

În principiu, o procedură destul de complexă legată de prevenirea upgrade-ului la Windows 10 a fost online de când Microsoft a publicat o actualizare pentru Windows 7 și Windows 8. Aceasta din urmă purta numele de cod KB3035583 și se manifesta prin popup-ul enervant din colțul din dreapta jos al barei de start. În fundal, se ocupa cu descărcarea întregului kit de instalare pentru Windows 10 și reușea să vă lase fără o cantitate semnificativă de spațiu liber.task scheduler windows 10

Cum scapi de upgrade la Windows 10 – varianta manuală

După cum am zis și mai sus, dacă vrei să știi cum scapi de upgrade la Windows 10, trebuie să te legi de KB3035583. Respectivul update generează un proces nou intitulat GWX care pornește odată cu sistemul de operare. O soluție temporară ar implica să eliminați respectivul proces din Task Scheduler, făcând click pe Start și tastând Task Scheduler în bara de căutare. În structura arborescentă din partea stângă, găsiți o secțiune intitulată Setup și ștergeți elementele din interiorul ei ce conțin litere GWX, selectându-le și apăsând pe Delete. Reporniți computerul pentru ca modificările să intre în vigoare.

O soluție permanentă și destul de simplă implică dezinstalarea actualizării KB3035583 din Windows. Pentru asta, intrați în Windows Update, fie direct din bara de start, fie din Settings sau Control Panel. În colțul din stânga sus accesați secțiunea Manage Installed Update. În câteva secunde se va încărca o listă stufoasă cu actualizările pe care le aveți instalate pe computer. Căutați KB3035583, faceți click dreapta pe numele său și optați pentru Uninstall. Reporniți sistemul de operarenever10 dezactivat

Cum scapi de upgrade la Windows 10 rapid cu Never10

Imediat se face un an de când Microsoft ne sâcâie să cedăm invitațiilor sale la upgrade, iar șiretlicurile la care a apelat pentru ca noi să ne trezim într-o dimineață cu Windows 10 au fost uimitoare. Din fericire, în timp ce gigantul din Redmond făcea eforturi să ne scoată la pensie, un grup de dezvoltatori au creat un utilitar surprinzător de simplu de folosit intiulat Never10. Acesta implică doar două clickuri și ați scăpat pentru totdeauna de presiunea instalării noului SO.

Utilitarul Never10 ilustrat în captura de mai sus ocupă mai puțin de 100Kb și poate fi descărcat gratuit de la această adresă. În spatele său se află un expert în securitate destul de renumit intitulat Steve Gibson, o particularitate pe care ar trebui să o percepeți ca o garanție suplimentară că nu aveți de ce să vă faceți griji după ce o utilizați.

Never10 nu se instalează, îl rulați pur și simplu și veți întâmpina o fereastră precum cea de mai sus. Aceasta vă va aduce la cunoștință care este situația sistemului vostru când vine vorba de upgrade-ul la Windows 10. Dacă veți întâmpina un mesaj de genul Windows 10 OS Upgrade is Enabled for this system, puteți foarte ușor să apăsați pe Disable Win10 Upgrade în partea de jos a ferestrei. În cazul în care aveți o problemă cu spațiul pe partiția de system și Never10 indică faptul că ați pierdut spațiu datorită fișierelor pentru instalarea Windows 10, descărcate fără intervenția voastră, nu uitați să faceți click pe Remove Win10 Files.

never10 activat

După ce ați urmat pașii detaliați mai sus, notificarea de upgrade va exista în continuare în colțul din dreapta jos al Systray-ului, dar va dispărea imediat după restart și nu va mai apărea niciodată.

În definitiv, cum ziceam și în introducerea acestui material, Windows 10 întruchipează un sistem de operare foarte bine pus la punct care nu face decât să devină și mai bun cu fiecare iterație. Din păcate, modul în care Micosoft și-a forțat utilizatorii să facă upgrade-ul de la Windows 7 sau Windows 8.1 nu a fost cel mai decent cu putință. Ca urmare, ține doar de voi dacă vreți sau nu să-l instalați, iar Never10 este cea mai rapidă meotdă pentru a preveni actualizarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: