Microsoft nu renunță: cel mai recent truc ca să vă treziți cu Windows 10

Microsoft nu renunță: cel mai recent truc ca să vă treziți cu Windows 10

Am dezbătut foarte mult în ultimele luni modul în care Microsoft vă obligă să vă instalați Windows 10, dar cea mai recentă metodă s-ar putea să fie și cea mai inovativă.

În teorie, Windows 10 a fost oferit ca un upgrade gratuit, complet opțional, dedicat celor care aveau o licență de Windows 7 sau Windows 8.1. În practică, prea puțini utilizatori au văzut ca fiind opțional upgrade-ul la Windows 10. Din păcate, oficialii gigantului din Redmond au apelat la tot felul de tertipuri pentru care un număr semnificativ de posesori de PC-uri să se trezească dimineața cu noul sistem de operare instalat. Intervenția din partea unui utilizator a fost complet opțională.

Upgrade-ul la Windows 10 va fi gratuit până în luna iulie a acestui an, moment în care, veți fi nevoiți să plătiți 119 dolari pentru acest beneficiu. Tot începând cu acea dată, veți scăpa de notificările de upgrade și veți putea folosi liniștiți computerul vostru cu Windows 7 sau Windows 8.1. Între timp, Microsoft speră să vă convingă, cu sau fără voia voastră, că aveți nevoie de ,,Update-ul recomandat la Windows 10.

Cea mai nouă fereastră de notificare de upgrade vine sub forma capturii de ecran de mai jos. În cazul în care apăsați pe X-ul roșu din dreapta sus și credeți că ați anulat upgrade-ul, vă înșelați amarnic. Respectivul click nu face decât să confirme validitatea datelor din fereastră și să inițieze update-ul fără altă intervenție din partea voastră la data și ora specificată.

,,Această notificare înseamnă că upgrade-ul la Windows 10 se va petrece la ora indicată, dacă nu cumva apăsați pe Upgrade acum sau pe Apasă aici pentru a schimba upgrade-ul programat sau pentru a anula upgrade-ul programat. Dacă apăsați pe Ok sau pe X-ul roșu, sunteți gata pentru upgrade și nu mai trebuie să faceți nimic.” Astfel este detaliat noul sistem de upgrade pe pagina de suport a Microsoft. Dacă aveți sistemul de operare în engleză și nu vreți să faceți upgrade, este important să faceți click pe ,,Click here to change upgrade schedule or cancel scheduled upgrade.”

windows-10-upgrade

Citește și: