Microsoft e de vină – Windows 10 a ajuns să strice ”vremea”

Programul agresiv de upgrade la Windows 10 a depășit orice limită în momentul în care a întrerupt o emisiune meteo de la TV în SUA.

Cu toții știm cât de greu este să ai Windows 7 sau Windows 8 pe un computer în ziua de azi, când Microsoft face eforturi supra omenești pentru a te obliga să-ți instalezi Windows 10. De multe ori, nici măcar nu mai este opțional. Un număr semnificativ de posesori de PC-uri s-au trezit dimineața cu Windows 10 instalat fără nici un fel de intervenție din partea lor. Fără să vă dați seama, Microsoft a descărcat deja kitul de instalare pentru Windows 10 pe computerul vostru și așteaptă să dați click, intenționat sau din greșeală, pentru a iniția upgrade-ul. În orice alte condiții, acest comportament agresiv din partea unui program ar fi fost catalogat ca malware, iar în cel mai optimist caz, adware.

Cea mai ciudată situație în care Microsoft a dat-o de gard, a avut loc zilele trecute la postul tv KCCI 8 News. Miercuri dimineață, la secțiunea de vreme probabilă din matinalul postului TV, întregul moment a fost întrerupt de invitația la upgrade. Pe ecranul de mari dimensiuni din spatele prezentatoarei Metinka Slater a fost afișată notificare prin care ,,Microsoft vă recomandă să faceți upgrade la Windows 10.” Dacă este să fim preciși din punct de vedere geografic, notificarea a apărut pe hartă din zona Iowa și se îndrepta spre vest, către Omaha și Red Oak.

Partea bună a întregului eveniment, dacă o putem numi așa, este că meteoroloaga a fost spirituală și a găsit câteva cuvinte pentru a trece peste momentul penibil. ,,Microsoft recomandă să fac upgrade la Windows 10, ce ar trebui să fac? Nu iubiți momentul în care chestia asta apare?” Pe de o parte, a fost o glumă. Pe de altă parte, sarcasmul ei este un ecou pentru tot ceea ce simțim cu toți – upgrade-ul la Windows 10 este noul BSOD – Blue Screen of Death.

Alexandru Puiu
23:13 28.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video