Cum previi partajarea datelor din WhatsApp pe Facebook

Cum previi partajarea datelor din WhatsApp pe Facebook
Alexandru Puiu
09:38 30.08.2016

Deși am beneficiat în urmă cu câțiva ani de promisiunea că așa ceva nu se va întâmpla vreodată, partajarea datelor din WhatsApp pe Facebook a început deja.

În urmă cu aproximativ o săptămână, au început să circule pe internet niște zvonuri care au îngrijorat utilizatorii de WhatsApp. Este vorba de distribuirea datelor aferente contului vostru către Facebook ,,pentru a îmbunătăți experiența privind produsele și reclamele”. În contextul în care oricum aveau o sursă nețărmurită de informații pe care le foloseau pentru a vă afișa reclame pornind de la interesele voastre și paginile pe care le-ați vizitat, gestul companiei conduse de Mark Zuckerberg a frustrat foarte mulți internauți. Din fericire, nu trebuie să renunțați la WhatsApp pentru ca informațiile voastre să nu ajungă pe Facebook.

Cel mai important detaliu pe care trebuie să-l aveți în vedere dacă utilizarea datelor din WhatsApp pe Facebook vă deranjează ține de timp. Aveți la dispoziție doar 30 de zile pentru a dezactiva această opțiune.

În urma actualizării WhatsApp ce a fost introdusă săptămâna trecută, la prima pornire, vi s-a adus la cunoștință schimbarea foarte importantă adusă listei de Condiții și Politicii de Confidențialitate a aplicației de mesagerie. Singurul buton evident la capătul documentului era unul mare de culoare verde, pe care scria Acceptați. Dacă veți face însă un tap sub butonul respectiv, pe vârful de săgeată în sus, veți vedea și o bifă pe care o puteți dezactiva. Din descrierea acesteia, se poate vedea clar că este vorba de ,,Distribuie informațiile contului meu WhatsApp pe Facebook…”.

Pentru că majoritatea utilizatorilor nu observă astfel de particularități, e important să aveți în vedere că puteți dezactiva respectiva opțiune implicită din meniul principal WhatApp printr-un tap în colțul din dreapta jos, la Setări. În secțiunea Cont, după cum se poate vedea în captura de mai jos, de aici vă interesează debifarea opțiunii Distribuire detalii cont. După ce ați debifat acea opțiune, nu mai trebuie să faceți nimic pentru ca ea să intre în vigoare. Nu există vreun buton marcat Apply sau Ok.

whatsapp distribuire date facebook

loading...