Samsung cumpără Viv, inteligența artificială creată de dezvoltatorii Siri

Samsung cumpără Viv, inteligența artificială creată de dezvoltatorii Siri

Samsung mai face un pas pentru a-și consolida poziția de rival de temut al Apple: cumpără Viv, asistentul cu inteligență virtuală creat de aceiași oameni care au dezvoltat Siri.

În ultimul an, asistenul Viv a primit multă atenție, fiind desemnat ca fiind mai puternic și mai capabil decât Siri. Tehnic, Viv e o versiune avansată a Siri, iar cumpărarea lui de către Samsung e un pas important în competiția cu rivalul din Cupertino. Nu e cunoscut prețul pe care Samsung îl va plăti pentru Viv, dar probabil va fi ceva mai piperat decât cel pe care l-a dat Apple pentru Siri în 2010, adică 200 de milioane de dolari.

Chiar și după achiziție, Viv va opera în calitate de companie independentă și va oferi servicii pentru Samsung. Asistentul personal a fost prezentat anul acesta, iar înainte de marele moment, Kittlaus și Cheyer au descris serviciul ca fiind cu mult superior Siri. Cea mai interesantă parte va fi integrarea Viv în servicii și aplicații terțe, la fel cum se întâmplă și în cazul Siri în iOS 10. Siri a integrat date din 42 de servicii când a fost lansat, dar Apple l-a simplificat înainte de a-l implementa pe iPhone.

Google și Facebook și-au manifestat, de asemenea, interesul pentru cumpărarea Viv anul acesta, însă negocierile au rămas în aer. Totuși, Viv a primit sponsorizări de la Mark Zuckerberg și de la Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, potrivit 9to5mac.

Ca o confirmarea a faptului că Viv e grozav, într-un interviu acordat Tech Crunch, SVP-ul Samsung, Jacopo Lenzi, explică motivele pentru care crede că inteligența artificială va avea un impact pozitiv imens asupra Samsung. Un lucru e cert: achiziția Viv va plasa Google cu cel puțin o treaptă deasupra altor producători de telefoane cu Android.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI