16 iun. 2016 | 01:20

Cum navighezi rapid pe Facebook prin combinații de taste

TUTORIALE
Cum navighezi rapid pe Facebook prin combinații de taste

Inevitabil, petrecem o cantitate semnificativă de timp pe Facebook, atât la muncă, cât și acasă, iar niște combinații de taste ne ajută să parcurgem mai rapid volumul semnificativ de informații.

Într-o perioadă în care am ajuns să depindem foarte mult de interacțiunea cu prietenii prin intermediul rețelelor sociale, Facebook-ul a devenit o unealtă care ne face viața mai ușoară în foarte multe contexte. În funcție de domeniul de activitate, s-ar putea să administrați o pagină publică de Facebook sau să vă informați de pe paginile partenerilor. Din acest motiv, în momentul în care stați pe Facebook pe PC sau Mac, o serie de combinații de taste v-ar putea ajuta enorm și v-ar permite să fiți mai rapizi.

Cele mai utile combinații de taste pentru navigat pe Facebook

Înainte de a începe să navigați pe Facebook folosind combinații de taste, trebuie să aveți în vedere că modul în care acestea funcționează variază într-o oarecare măsură de la un browser la altul. În situația în care folosiți un singur browser de internet, vă asumați combinația aferentă acestuia și, după aceea, tastați una dintre așa numitele chei de acces.

Pornind de la ideea că înlocuiți # cu una dintre tastele de acces pe care le voi detalia mai jos, trebuie să știți că în Internet Explorer trebuie să apăsați ALT + #, urmat de Enter pentru a accesa diferite secțiuni din Facebook. Shift + Alt + # este combinația de taste funcțională în Firefox pe PC. În Chrome pe PC, trebuie să apăsați pe Alt + #. Pentru Safari pe Mac apăsați pe CTRL + Option + #, în cazul Firefox pe Mac și Chrome pe Mac tot CTRL + Option + # este combinația ce trebuie reținută.

Lista tastelor de acces cu descrierile aferente este următoarea, formată doar din cifre. 0 vă deschide pagina de ajutor a Facebook. 1 vă afișează pagina principală – Home. 2 vă deschide timeline-ul, iar 3 vă listează toți prietenii voștri. 4 vă deschide inbox-ul de mesaje primite, similar cu Messenger pe mobil. 5 vă afișează notificările, în timp ce 6 vă duce în Settings/Setări. 7 vă ajută să ajungeți rapid în lista de activități pe care le-ați făcut pe făcut pe Facebook. 8 afișează pagina de descriere a Facebook – About. Documentul cu termenii și condițiile de utilizare ai Facebook se ascund în spatele tastei 9.

Pentru că cel mai mult timp vi-l petreceți în News Feed, mai jos voi lista tastele și combinațiile de taste pe care le puteți folosi pentru o navigare mai rapidă.

J și K – Navighează în sus și în jos printre postările de pe Facebook.

Enter – Deschide postarea selectată anterior cu J sau K.

P – Creează o nouă postare, poziționând cursorul în zona de redactare a textului.

L – Dă un like sau unlike la postarea selectată anterior cu J și K.

C – Inițiază redactarea unui comentariu la postarea selectată anterior cu J sau K.

S – Partajează povestea selectată anterior cu J sau K – Share.

O – Deschide un atașament aferent postării selectate anterior cu J sau K, de exemplu o pagină web sau clip de pe YouTube.

/ – Inițiază o căutare prin conținutul de pe Facebook.

Q – Inițiază o căutare printre contactele de pe Facebook pentru inițierea unei conversații cu Enter.

? – Afișează lista cu combinaii de taste suportate în Facebook.

 Facebook Messenger are propriile combinații de taste, indiferent dacă îl accesați prin pagina web dedicată – www.messenger.com sau din chat-ul Facebook.

CTRL + G – Inițiază o căutare de text printre conversațiile de pe Messenger.

CTRL + Q – afișează sau ascunde combinațiile de taste suportate.

CTRL + Delete – Arhivează sau anulează arhivarea unei conversații.

CTRL + J – Marchează un mesaj ca spam.

CTRL + M – Inițiază redactarea unui nou mesaj, începând cu tastarea destinatarului.

CTRL + I – Afișează Inbox-ul din Messenger.

CTRL + U – Afișează mesajele primite în celălalt Inbox, marcat Other. În acesta se duc automat mesajele de la persoanele pe care nu le aveți în lista de prieteni.

Per ansamblu, acestea sunt cele mai importante combinații de taste pe care le puteți folosi atunci când navigați pe Facebook folosind varianta web.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele