Cum forțezi descărcarea unei anumite aplicații pe iPhone

Cum forțezi descărcarea unei anumite aplicații pe iPhone

Se întâmplă de multe ori să descarci mai multe aplicații pe iPhone sau să instalezi câteva actualizări. Problema este că, aparent, nu poți să decizi care se va descărca prima.

Scenariul este cât se poate de simplu. Ți-ai cumpărat un telefon nou sau tocmai l-ai resetat complet pe cel pe care îl avei și, din AppStore inițiezi instalarea unui număr stufos de aplicații. În definitiv, nu folosești un iPhone doar ca să vorbești la telefon sau să navighezi pe internet. Mai ai nevoie de Facebook, Messenger, WhatsApp, Twitter, YouTube, IMDB, Shazam, Viber, Skype, TubeX, Gmail, Yahoo, LinkedIn și multe altele. Problema se ivește în momentul în care ai inițiat descărcarea tuturor, dar ți-ai dat seama că trebuie să porți rapid o conversație pe Messenger. Până la iOS 10, singura soluție era să așteptați finalizarea download-ului tuturor aplicațiilor.

Pentru că cei de la Apple au decis că scenariul descris mai sus reprezintă o problemă destul de importantă, au implementat și o soluție. Vorbim de un sistem prin care puteți stabili priorități la descărcare. Astfel, nu trebuie să mai fiți atenți în ce ordine apăsați pe download în AppStore. Singura limitare este că acest tutorial se aplică doar utilizatorilor de iPhone cu 3D Touch. Lista include iPhone 6S/7 și iPhone 6S/7 Plus. Același principiu se aplică și la iPad Pro de 9,7 sau 12,9 inci, dar doar în situația în care folosiți un Apple Pencil, nu un deget.

Ca metodologie, atunci când aveți mai multe aplicații pe ecran care se descarcă, apăsați mai tare pe una dintre cele pe care le doriți descărcate cu prioritate. Prin intermediul 3D Touch, ar trebui să vă loviți de un meniu contextual precum cel de mai jos. Dintre opțiunile afișate, atingeți Prioritize Download. La câteva secunde după, ar trebui să se inițieze descărcarea programului cu pricina.

Singura situație în care acest truc nu funcționează este dacă o aplicație foarte mare a început deja descărcarea. În respectivul context, veți fi nevoiți să așteptați finalizeaza acelui download, până când va fi luată în calcul schimbarea priorităților.prioritzare-download aplicatii iphone

Citește și: