Cum te dezabonezi rapid pe iPhone de la mailuri nedorite în iOS 10

Cum te dezabonezi rapid pe iPhone de la mailuri nedorite în iOS 10

Nu degeaba a fost clasificat iOS 10 ca fiind cel mai important update adus sistemului de operare Apple pentru mobile. S-ar putea să fie necesară o carte pentru a parcurge toate modificările.

Indiferent dacă folosiți un iPhone de câteva săptămâni sau de câțiva ani, sunt șanse foarte mari să fiți încântați de aplicația Mail. Aceasta a fost din totdeauna foarte bine pusă la punct, dar cu fiecare iterație de iOS, a beneficiat de actualizări importante.  Una dintre cele mai utile funcții este prezentă doar în iOS 10 și are rolul de a vă scăpa de mesajele nedorite la care v-ați abonat intenționat sau neintenționat.

Conceptul de newsletter este bine intenționat și, în teorie, vă servește în fiecare zi sau o dată pe săptămână, cele mai utile informații pe un anumit subiect. Există publicații care vă oferă astfel de mailuri, magazine online, instituții, formații, branduri și multe altele. Această varietate de opțiuni se reflectă însă și în foarte multe mesaje nedorite, pe lângă cele pe care vi le doriți și vă sunt cu adevărat utile. De cele mai multe ori, fiecare newsletter are în partea de jos a mesajului un buton mare marcat Unsubscribe, ce vă permite să vă dezabonați. Există însă și situații în care lipsește sau este scris în altă limbă, obligându-vă să faceți câteva experimente până obțineți efectul scontat. Un alt scenariu neplăcut implică să faceți click pe Unsubscribe doar pentru a intra într-un labirint de pagini web prin care răspundeți la întrebări capcana, de genul ,,Nu-i așa că nu-ți dorești să nu mai primești mesaje de la noi?”.

Trecând peste particularități un pic ciudate ale sistemului de dezabonare de la diverse newslettere, în iOS 10 vă puteți dezabona mult mai simplu. Este suficient să deschideți orice email pe care îl aveți în Inbox, iar dacă mesajul este identificat ca făcând parte dintr-o Listă de corespondență, în antetul său, veți găsi un buton marcat Dezabonați-vă sau Unsubscribe. Apăsați-l, confirmați faptul că vreți să vă dezabonați prin intermediul noii fereastre ce va apărea pe ecran și ați încheiat procesul.

cum-te-dezabonezi-rapid-i%cc%82n-ios-10-de-la-mailuri-nedorite-unsubscribe 

Citește și: