26 iul. 2016 | 09:00

Cum descarci gratuit Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 și orice Office

ACTUALITATE
Cum descarci gratuit Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 și orice Office

Dacă vrei să știi cum descarci gratuit Windows 10 sau versiuni precedente, ori chiar Office, există căi legale de-a o face.

Există posibilitatea să aveți pe laptop sau desktop un sticker cu un serial de Windows. S-ar putea chiar să vă fi și notat un cod de instalare într-un fișier de notițe sau să fi păstrat un email primit acum câțiva ani cu o licență. Problema este că, pe lângă respectivul cod, aveți nevoie și de kitul efectiv de instalare. Indiferent dacă vreți să creați un stick USB bootabil sau folosiți în continuare DVD-uri pentru instalarea unui sistem de operare, trebuie să faceți rost de o imagine cu versiunea de Windows potrivită. 

În teorie, Microsoft oferă pe al său website, toate versiunile de Windows. Aproape de fiecare dată însă, procesul este atât de laborios, încât cei mai mulți dintre noi preferă să apeleze la un popular site de Torrent pentru a-și descărca imaginea de Windows necesară. Între timp însă, dacă vrei să știi cum descarci gratuit si legal orice Windows și Office, ai fi uimit să afli că cineva a creat un sistem mult mai facil pentru a executa aceeași sarcină. Totul se va desfășura tot prin intermediul serverelor Microsoft, dar vei ajunge mai rapid la ceea ce ai nevoie, fără vreun risc inutil de a te infecta cu vreun virus.Cum descarci gratuit si legal orice Windows

Cum descarci gratuit si legal Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10 cu metoda oficială

În cazul în care aveți o cheie de instalare pentru Windows 7, veți avea nevoie de ea pentru a descărca de pe site-ul Microsoft un kit actualizat de Windows cu service pack 1. Ideală ar fi o licență pentru o versiune retail de Windows, deoarece s-ar putea să nu funcționeze una OEM, precum cea de pe un sticker pe spatele laptopului. Mai jos vom detalia și soluția pentru acel scenariu dar până atunci, puteți încerca această metodă.

Accesați pagina de download pentru Windows 7 de la Microsoft. Pe prima pagină, introduceți cheia voastră de Windows. Apăsați pe butonul Verify, iar în câteva secunde veți avea posibilitatea să vă alegeți limba dorită în care vreți să vă instalați Windows-ul. După apăsarea butonului Confirm, veți putea iniția descărcarea unui fișiere ISO cu Windows-ul dorit pe 32 sau 64 de biți. Pentru a-l inscripționa pe un disk sau pentru a crea un stick bootabil, puteți folosi Windows 7 USB/DVD Download Tool. Opțional, puteți folosi același instrument software și împreună cu o imagine de Windows 8.1 sau Windows 10.Windows 10 Media Creation Tool

Pe de altă parte, în cazul în care vreți să vă instalați Windows 8.1 sau Windows 10, pentru că aveți o licență pentru unul dintre ele, Microsoft speră că veți folosi niște utilitare intitulate Media Creation Tool. Ele pot fi descărcate gratuit folosind aceste link-uri pentru 8.1 și 10. La prima rulare, veți fi nevoiți să apăsați pe Accept pentru a trece mai departe. Bifați Create installation media for another PC și apăsați pe Next. Media Creation Tool vă va recomanda să descărcați o versiune de Windows potrivită configurației voastre hardware și software, dar nu sunteți obligați să respectați recomandarea. Dacă nu era evident, ar fi bine să aveți în vedere că un număr serial de Windows se potrivește doar pentru o anumită versiune. Nu puteți instala Windows 10 Pro pe 64 de biți cu o cheie de Home pe 32 de biți. Confirmați alegerea cu un click pe Next, alegeți formatul ISO pentru a păstra kitul de instalare pe viitor și inițiați descărcarea efectivă a fișierului cu click pe Next.

Cum descarci gratuit si legal orice versiune de Office

Cum descarci gratuit si legal orice versiune de Windows sau Office simplu și rapid

După câțiva ani în care toate fișierele ISO cu versiuni actualizate de Windows sau Office au putut fi descărcate cu câteva click-uri de pe website-ul Digital River, Microsoft s-a decis să complice întregul sistem într-un mod inutil. Din acest motiv, cel mai bine ar fi să folosiți o aplicație terță pentru facilitarea procesului de download. Aceasta poate fi descărcată printr-un click pe Microsoft Windows and Office ISO Download Tool. Cu o interfață foarte simplu de utilizat și fără să necesite instalare, utilitarul include accesul rapid la cea mai stufoasă colecție de versiuni de Windows, în orice limbă. Sunt incluse și imagini ISO cu toate variantele de Windows 10 Insider Preview.

Dacă aveți nevoie de un kit de Office pentru care aveți licență sau pe care vreți să-l folosiți în mod trial pentru 30 de zile, puteți alege dintre Office 2007, Office 2010, Office 2011 pentru Mac, Office 2013 și Office 2016 pentru Windows sau Mac în orice limbă.

[readmore]

După ce ați ales sistemul de operare Windows sau pachetul Office în partea dreaptă a programului, în partea stângă veți avea la dispoziție mai multe versiuni. Faceți click pe cea dorită și apăsați pe Confirm pentru a vi se oferi opțiunile de limbă. Ultimul pas implică alegerea variantei pe 32 sau 64 de biți și începerea descărcării. Apropo, dacă bifați în partea dreaptă Windows 7 sau Windows 8.1, puteți ignora mesajul din partea stângă ,,Windows 10 editions below are valid for both Windows 10 Home and Windows 10 Professional.” Cu toate că acela nu se va schimba, la un click pe Select Edition, veți vedea că opțiunile de download sunt cele de care aveți nevoie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele