Cum descarci gratuit şi legal Windows 7, Windows 8.1 şi Windows 10?

Cum descarci gratuit şi legal Windows 7, Windows 8.1 şi Windows 10?

Motivele pentru care aţi vrea să puneţi mâna pe un kit de instalare cu Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10 sunt multiple, iată care este procedura.

Am interacţionat cu sistemele de operare Windows de pe vremea când Windows 95 era la modă, dar trebuia să te rezumi la Windows 3.11 pentru că nu aveai un sistem suficient de puternic pentru a instala ,,cea mai nouă” creaţie Microsoft. În toată această perioadă, am avut grijă să am o colecţie stufoasă de kituri de instalare pentru fiecare versiune de Windows, atât pentru a repara un PC care refuză să mai pornească, cât şi pentru a instala un nou sistem de operare de la zero. De-a lungul anilor, procedura prin care puteţi face rost de aceste kit-uri devenite între timp imagini de CD/DVD s-a simplificat semnificativ. Este un pic frustrant că trebuie să vă bazaţi pe uneltele puse la dispoziţie de Microsoft, dar acestea, într-un mod autentic, chiar reuşesc să vă facă viaţa mai simplă. Secretul este să ştiţi de la început ce vreţi să obţineţi, altfel riscaţi să descărcaţi un ISO care nu se potriveşte configuraţiei voastre hardware sau care refuză să se activeze. Pentru a elimina toate variabilele, am creat acest material.

În contextul în care cei mai mulţi dintre noi folosesc un laptop în ultima perioadă, este din ce în ce mai probabil să vă aflaţi în posesia unei licenţe, un număr serial pe care să-l folosiţi pentru a activa o anumită versiune de Windows. Dacă aţi cumpărat un PC în ultimii şase ani, este foarte probabil ca respectivul serial să fie pentru Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Windows 10 este excepţia de la regulă, deoarece momentan se află destul de puţine sisteme pe piaţă livrate cu cel mai nou SO marca Microsoft. Cu toate acestea, pentru că gigantul din Redmond vă oferă posibilitatea unui upgrade gratuit de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10, în primul an de la lansarea celui din urmă, este bine să ştiţi de unde puneţi mâna pe mediile de instalare.Windows 7 USB DVD Download Tool

Este foarte puţin probabil ca sistemul vostru să fi venit cu un kit de instalare de Windows pe un CD sau DVD, într-o perioadă în care majoritatea includ partiţii de restaurare încărcate de aplicaţii de care nu aveţi nevoie sau suite software ce urmează să expire în maxim 30 de zile. Acest scenariu reprezintă cel mai bun motiv pentru care ai vrea să afli cum descarci gratuit şi legal Windows 7, Windows 8.1 şi Windows 10. Nu de alta, dar un Windows curat întotdeauna se va comporta mai bine decât unul încărcat de junkware, bloatware sau alte aplicaţii potenţial periculoase. Apropo, în contextul în care Microsoft a făcut efortul de a vă pune la dispoziţie imagini actualizate curate cu fiecare Windows, ar fi păcat să le descărcaţi de pe torrent şi să riscaţi un alt amalgam de probleme.

Windows 10 upgrade this pc

Cum descarci gratuit şi legal Windows 10?

Vom începe în ordinea inversă a numerelor de pe tricou. Indiferent dacă vreţi să faceţi un upgrade de la o versiune anterioară de Windows la Windows 10 sau aţi trecut deja prin această procedură a actualizărilor şi vreţi să vă instalaţi Windows 10 de la zero, aveţi nevoie de un ISO pentru a crea un DVD sau un stick USB bootabil.

Pentru această procedură, Microsoft a creat un utilitar gratuit pe care îl puteţi descărca de aici. Acesta poartă numele de Media Creation Tool şi este disponibil atât pentru versiuni de Windows pe 32 de biţi, cât şi pe 64 de biţi. Dacă diferenţa dintre cele două versiuni vă este în continuare străină, merită să o reduceţi la un argument foarte simplu. În cazul în care aveţi 4GB de memorie RAM sau mai mult, nu puteţi profita de ei, decât cu un sistem de operare pe 64 de biţi. În plus, dacă mergeţi pe calea update-ului, nu puteţi face tranziţia de la un Windows pe 32 de biţi la Windows 10 pe 64 de biţi. Ca urmare, ar fi bine să ştiţi că, atât cantitatea de memorie RAM pe care o aveţi în sistem, cât şi dacă SO-ul vostru este pe 32 sau 64 de biţi, pot fi aflate printr-un click dreapta pe Computer pe desktop sau în Explorer, urmat de un alt click pe Properties.

Windows 10 Media Creation Tool

Dacă v-aţi lămurit şi ştiţi exact de ce versiune aveţi nevoie, utilitarul celor de la Microsoft, printr-un sistem de genul Next, Next, Finish vă va trece prin mai multe scenarii. Veţi putea, de exemplu, să descărcaţi doar imaginea ISO potrivită sistemului vostru pentru a o pune la colecţie sau veţi putea iniţia un upgrade automatizat care necesită o intervenţie minimă din partea voastră, a utilizatorului. În plus, veţi putea crea un stick sau DVD bootabil prin aceeaşi aplicaţie. Ulterior, dacă aţi descărcat ISO-ul şi vreţi să vă creaţi propriul DVD sau stick USB bootabil, fără să mai treceţi prin aceşi paşi, o puteţi face cu bătrânul utilitar Windows 7 USB DVD Download Tool descărcabil gratuit de aici. Deşi are în titlu Windows 7, funcţionează la fel de bine cu imagini de Windows 8, Windows 8.1 sau Windows 10 şi este foarte uşor de utilizat.

Windows 8.1 Installation Media Creation Tool

Cum descarci gratuit şi legal Windows 8.1?

În principiu, la ora actuală nu aveţi nici un motiv pentru care să vă descărcaţi Windows 8, fiind recomandabil să treceţi direct la Windows 8.1. În contextul în care upgrade-ul la versiunea 8.1 este gratuit, ar fi de preferat să vă instalaţi direct versiunea actualizată.

Cu toate acestea, Microsoft a decis să vă facă viaţa mai grea, deoarece un număr serial de Windows 8 nu funcţionează pe Windows 8.1 şi nici o licenţă de 8.1 nu poate fi folosită pentru activarea Windows 8. Motivul pentru această situaţie este necunoscut. Important este să descărcaţi varianta pe care o puteţi activa, altfel, va expira în 30 de zile şi veţi fi mândrul utilizator al unui sistem de operare care nu vă mai permite să vă autentificaţi pentru a vă folosi computerul. Windows 8 pro Installation Media Creation Tool

În orice caz, dacă vreţi să descărcaţi o imagine de Windows 8, nu o puteţi face decât dacă sunteţi posesorul unui număr serial pentru el. Accesaţi această pagină web. Descărcaţi utilitarul necesar printr-un click pe butonul albastru intitulat Install Windows 8 şi, la prima rulare, introduceţi cheia voastră de activare. Automat va începe descărcarea versiunii de Windows pe care o puteţi activa oficial, după cum se poate vedea şi în captura de mai sus după ce am introdus o cheie de Windows 8 Pro. După instalarea oricărei versiuni de Windows 8, indiferent dacă este Home sau Pro, este suficient să intraţi în Windows Store, să căutaţi Windows 8.1 şi veţi face upgrade la 8.1 Home sau 8.1 Pro, în funcţie de ce aţi avut anterior fără prea multe bătăi de cap. Ca fapt divers, puteţi face şi upgrade direct la Windows 10, urmând paşii de mai sus, dacă vă doriţi aşa ceva.

În cazul fericit în care aveţi o licenţă de Windows 8.1, puteţi folosi un Media Creation Tool de la Microsoft foarte similar cu cel pentru Windows 10 pe care l-am detaliat mai sus. Acesta este descărcabil de aici, iar pentru ca lucrurile să meargă ca unse, la primul pas trebuie să alegeţi exact versiunea pentru care aveţi licenţă, Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, etc. Apăsaţi pe next, iar după câteva secunde vă veţi lovi de fereastra de mai jos. În această instanţă, dacă vreţi să creaţi un stick USB bootabil, lăsaţi bifată varianta implicită. Dacă vă încântă mai mult să vă aflaţi în posesia un ISO pe care ulterior îl puteţi inscripţiona pe un CD/DVD sau să faceţi 10 stick-uri USB bootabile, bifaţi ISO file. Veţi fi întrebat unde vreţi să salvaţi respectivul fişier intitulat Windows.iso, după care va trebui să ăşteptaţi câteva minute sau zeci de minute, în funcţie de conexiunea voastră la internet.

Windows Media Creation Tool USB ISO

 

Cum descarci gratuit şi legal Windows 7?

Chiar şi după lansarea versiunii finale de Windows 10, există un număr foarte mare de internauţi care consideră că Windows 7 este cel mai bun sistem de operare ieşit vreodată din Redmond. Dacă vă încadraţi în această categorie sau pur şi simplu aveţi o licenţă de Windows 7 şi vreţi să vă instalaţi Windows-ul de la zero, Microsoft vă ajută, dar doar parţial.

În principiu, după ce aţi făcut rost de cheia de Windows potrivită, este suficient să accesaţi această pagină web intitulată foarte sugestiv Microsoft Product Recovery. În partea de jos a pagini respective introduceţi codul vostru de produs. Apăsaţi pe verificare, aşteptaţi câteva secunde şi dacă totul va funcţiona conform planului ar trebui să puteţi descărca fişierul ISO aferent Windows-ului pentru care aveţi licenţă. După ce l-aţi descărcat, folosiţi Windows 7 USB DVD Download Tool pentru a inscripţiona acel ISO pe un DVD sau pentru a crea un stick bootabil.Windows 7 download gratuit microsoft

 

E destul de uşor să descărcaţi un Windows 7, 8.1 sau 10 legal

Odată cu eliminarea din ecuaţie a cd-urilor cu Windows, care cu mulţi ani în urmă erau livrate cu fiecare PC nou, este vizibil că cei de la Microsoft s-au adaptat pieţii. În contextul în care cei mai mulţi dintre noi pot descărca un fişier ISO de aproximativ 4GB în maxim o oră, aproape că nici nu mai aveţi de ce să vă faceţi colecţia de kituri de instalare pe care am detaliat-o în introducere. Este suficient să vă salvaţi un bookmark cu acest articol şi în secunda următoare veţi putea începe descărcarea versiunii de Windows care vă încântă sau pe care o puteţi activa cu o licenţă originală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: