Cum descarci de pe YouTube clipuri și mp3-uri pe PC sau Mac

Cum descarci de pe YouTube clipuri și mp3-uri pe PC sau Mac
08:07 01.08.2016

Pentru zilele în care nu ai internet, ar fi păcat să nu știi cum descarci de pe YouTube clipuri în format video sau mp3.

Cu cât avem conexiuni mai rapide la internet, cu atât a crescut volumul de conținut și calitatea clipurilor de pe YouTube. În același timp însă, sunt mult situații în care ne-am dori să putem salva câteva clipuri pentru a le vedea când suntem în afara țării, când stăm în tren sau în avion. Mai mult sau mai puțin legal, la ora actuală există filme artistice, seriale, show-uri de stand-up, concerte și multe alte tipuri de conținut pe YouTube. Multe dintre ele, la cererea proprietarului de autor sunt însă șterse uneori, acesta fiind un alt motiv pentru care ați putea fi precauți descărcându-le pentru acces offline.Cum descarci de pe YouTube pe Windows

Cum descarci de pe YouTube pe PC

De-a lungul anilor am căutat și testat multe aplicații al căror unic scop este descărcarea de clipuri de pe YouTube. Pentru sistemele cu Windows, indiferent de versiune, complet gratuit este YouTube Downloader HD descărcabil de la această adresă. Are doar câțiva MB, iar instalarea este cât se poate de facilă. La final, veți întâmpina o fereastră precum cea de mai sus.

Utilizarea tuturor aplicațiilor și serviciilor online ce implică descărcarea de conținut de pe YouTube pleacă de la o adresă web. Cu alte cuvinte, întâi trebuie să intrați cu browserul vostru favorit pe YouTube.com și să căutați clipul pe care îl doriți salvat. În momentul în care îl aveți în fața ochilor și a început redarea, copiați URL-ul din bara de adresă, selectându-l și apăsând pe CTRL+C. Acesta trebuie să fie de forma youtube.com/watch?v=u72R9Zl-lWY .

Revenți la fereastra aferentă YouTube Downloader HD și lipiți în zona Video URL adresa web aferentă clipului de interes, apăsând pe CTRL+V. Opțional, puteți ajusta calitatea clipului descărcat, în cazul de mai sus am optat pentru Full HD 1080p și puteți modifica directorul în care urmează să se salveze respectivul clip printr-un click pe browse în colțul din dreapta jos al aplicației. La final, apăsați pe Start în colțul din dreapta jos și așteptați câteva secunde sau câteva minute, în funcție de durata clipului. La final, veți obține niște fișiere în format MP4 ce pot fi redate cu player-ul vostru video preferat și pot fi copiat pe smartphone sau tabletă pentru a fi redate nativ.

Cum descarci de pe YouTube pe Mac

Cum descarci de pe YouTube pe Mac

Pe Mac, majoritatea aplicațiilor menite să faciliteze descărcarea de conținut de pe YouTube sunt contra cost. Din fericire, după câteva experimente, am găsit un utilitar gratuit care face o treabă foarte bună la acest capitol și include câteva opțiuni suplimentare care s-ar putea să vă încânte. Acesta poartă numele de MacX YouTube Downloader și poate fi descărcat de la această adresă.

Odată instalat prin transferarea progrămelului din imaginea DMG în Applications, îl puteți rula. Interfața, din nou, este una destul de prietenoasă. Urmează să intrați în browserul vostru favorit, să găsiți clipul pe care vi-l doriți și cu CMD+C să copiați URL-ul din bara de adresă. Reveniți la MacX YouTube Download și faceți click pe cele trei zale de lanț cu + din colțul din stânga sus al aplicației. În noua fereastră, apăsați pe butonul albastru marcat Paste & Analyze. În câteva secunde vă vor fi afișate toate variantele în care puteți descărca clipul. În captura de mai sus, eu am optat pentru cea mai bună rezoluție, 1280 x 720 în acest caz, în format MP4. Opțional, puteți bifa mai multe rezoluții dacă vreți un clip descărcat de mai multe ori. Confirmați cu Ok. Apăsați pe butonul albastru marcat Download Now pentru inițierea procesului de descărcare. În câteva momente ar trebui să aveți clipul descărcat în directorul Movies / Mac Video Library din Finder.cum descarci de pe YouTube in Mp3

Cum transformi clipuri de pe YouTube în MP3

Dacă ați găsit câteva melodii pe YouTube pe care ați vrea să le descărcați în format MP3 pentru a le asculta fără conținut video atașat, pe desktop sau mobil, nici măcar nu trebuie să instalați vreo aplicație specială pe sistem. Din nou, asigurați-vă că ați copiat link-ul către clipul de pe YouTube pe care îl doriți transformat și intrați pe youtube-mp3.org. Lipiți URL-ul în câmpul alb de deasupra butonul Convert Video și după aceea apăsați pe el. În câteva secunde, ar trebui să apară un buton marcat Download, alături de numele și durata melodiei de interes. Faceți click pe el și alegeți unde vreți să descărcați MP3-ul. După aceea, nu mai rămâne decât să-l transferați pe

loading...