Autoplay: Cum dezactivezi rularea automată a clipurilor pe YouTube

Autoplay: Cum dezactivezi rularea automată a clipurilor pe YouTube

Este foarte ușor să pierzi ore în șir vizionând clipuri online din cauza autoplay. Riscul s-ar putea micșora dacă știi cum dezactivezi rularea automată a clipurilor pe YouTube.

Timp de foarte mulți ani, porneai un clip pe YouTube, iar la finalul aceluia, erai nevoit să cauți altul dacă doreai să-ți continui doza de divertisment online. YouTube a început să devină un viciu în momentul în care ți-au fost oferite ,,clipuri sugerate” la finalul redării. Acestea te ajutau enorm să intri într-un cerc vicios care se termina la 3 dimineața.

Ultima frontieră a fost introducerea sistemului autoplay. Această funcție aparent nevinovată se manifestă prin începerea rulării automate de clipuri, unul după altul, pornind, într-o oarecare măsură, de la primul clip pe care ați dat click. Partea proastă este că devine din ce în ce mai greu să vă opriți, iar 10 minute dedicate unui clip, se transformă cu ușurință într-o oră sau două.

În teorie, dezactivarea autoplay este o funcție cât se poate de evidentă. În practică, s-ar putea să fie un pic mai complicat. De asemenea, este important să rețineți că dezactivarea autoplay pe un dispozitiv pe care sunteți autentificați cu contul Google, nu se asociază contului. Asta înseamnă că sunteți nevoiți să dezactivați parametrul pe fiecare tabletă, smartphone, laptop sau TV box pe care îl utilizați.

Pe varianta web de YouTube, funcția poate fi găsită în colțul din dreapta sus al paginii web, sub denumirea canalului de pe care este rulat clipul și deasupra primului clip recomandat. Pe aplicația de mobil, indiferent dacă este de iOS sau Android, sub fereastra de redare a clipului, veți găsi switch-ul ce trebuie dezactivat, similar cu captura de mai jos. Daca respectivul switch nu există, iar acest lucru este posibil, ar fi bine să vă actualizați aplicația YouTube. Pe Apple TV, nu există un switch în interfața de redare, dar îl găsiți în YouTube – Settings – Autoplay.

YouTube Autoplay iOS Android

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: