Camera ta GoPro poate filma 3D cu ajutorul Vitrima

Este ușor să vă entuziasmați la conținut 3D, dar v-ați dori să-l generați cu ajutorul camerelor pe care le aveți deja, iar aici intră în ecuație Vitrima pentru GoPro.

Cei mai mulți pasionați de filme de acțiune, indiferent de ce tip, folosesc camere GoPro pentru că sunt foarte versatile, andurante și generează conținut de calitate. În plus, varietatea foarte mare de accesorii și monturi vă oferă posibilități de captură care în orice alte condiții ar fi imposibile. Până și faptul că puteți filma scurt metraje la persoana întâi din mijlocul acțiunii se datorează în mare parte dimensiunii unei camere GoPro.

Dacă vreți însă să generați experiențe și mai imersive cu aceeași cameră pe care o aveți deja, cea mai rapidă soluție implică achiziționarea unui accesoriu pentru GoPro intitulat Vitrima Lens. Nu veți putea genera conținut VR cu acest accesoriu, pentru acele scenarii aveți în continuare nevoie de un număr generos de camere video. În schimb, veți putea face filmări 3D, iar cu un televizor suficient de mare vă veți simțio oricum ca fiind în mijlocul acțiunii.

Partea cea mai fascinantă a sistemului Vitrina este că are un preț de doar 50 de dolari și folosește un design complet pasiv. Nu are nevoie de alimentare suplimentară pentru a rezolva cazul. Este suficient să atașați micul gadget camerei voastre GoPro și imediat vă puteți apuca de capturat cadre stereoscopice, statice sau în mișcare.

,,Vitrima folosește oglinzi pentru pentru a generea două imagini separate pentru ochiul vostru stâng și drept. Atunci când vizionați conținutul filmat printr-un set VR, creierul lipește acele două imagini împreună pentru o experiență 3D.

Una peste alta, sistemului pare fascinant de simplu și este uimitor că nu s-a gândit altcineva până acum la el. Singura variabilă este că nu știm momentan cât de bine funcționează în viața de zi cu zi. În orice caz, dacă vreți să puneți mâna pe un exemplar când se lansează, puteți folosi această adresă.

Alexandru Puiu
21:04 01.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video