Omni este cea mai nouă creație GoPro pentru realitate virtuală

Omni este cea mai nouă creație GoPro pentru realitate virtuală
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:37 08.04.2016

Omni este cel mai nou gadget din portofoliul GoPro și s-ar putea să întruchipeze cea mai facilă cale de a genera conținut video de calitatea foarte bună în realitate virtuală.

Multe dintre sistemele ce sunt folosite pentru captura de conținut video la 360 de cadre, care se pretează pentru realitate virtuală, poate ajunge cu ușurință la 10.000 sau 15.000 de dolari. În curând însă, se pare că vor exista și mijloace mai accesibile pentru obținerea de clipuri video cu o calitate similară și același nivel potențial de imersiune.

Omni este noul dispozitiv al celor de la GoPro ce poate fi folosit pentru realitate virtuală. Acesta are forma unui cub și este construit în jurul a șase camere Hero4 Black. Practic, pe fiecare față a cubului este amplasată o cameră. Datorită lentilelor cu un câmp vizual foarte mare, cele șase camere pot captura clipuri video la 360 de grade fără a lăsa nici un punct neimortalizat. Singurul efort implică lipirea cu un software dedicate a celor șase clipuri diferite cu scopul de a crea o experiență imersivă de realitate virtuală autentică. Abia după aceea, dacă veți vedea rezultatul final cu un kit Oculus Rift sau Gear VR, vă veți simți de parcă vă aflați la fața locului.

În ceea ce privește comercializarea efectivă a noului Omni, cei de la GoPro nu au făcut încă public un preț. Dacă ar fi însă să facem o aproximare, pornind de la faptul că găzduiește șase camere, prețul final are toate șansele să treacă dincolo de 2000 de dolari.

În trecut, alternativa pentru a genera conținut VR de la GoPro era destinată în mod exclusiv profesioniștilor și purta numele de Odyssey. Aceasta din urmă avea un preț de aproximativ 15.000 de dolari și folosea 16 camere Hero4 Black. În altă ordine de idei, dacă vă doriți soluții și mai ieftine decât noul Omni, în curând veți putea achiziționa o cameră Samsung Gear 360 sau LG 360 Cam. Calitatea conținutului final nu va fi identică, dar va fi VR, iar pentru crearea unor amintiri din vacanță este suficient.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI