Crowdsource de la Google vă ajută să îmbunătățiți traducerile online

Crowdsource de la Google vă ajută să îmbunătățiți traducerile online

Chiar și după atâția ani de disponibilitate, Google Translate este departe de a fi un serviciu perfect. Prin intermdeiul Crowdsource însă, Google speră să apeleze la factorul uman pentru a-și îmbunătăți traducerile 

Până la un anumit punct, prin rețele neurale și inteligență artificială, poți face o treabă foarte bună când vine vorba de realizarea unei aplicații software pentru traduceri dintr-o limbă în alta. Scanarea unui număr foarte mare de volume tipărite reprezintă o altă unealtă pentru îmbunătățirea traducerilor generate de un serviciu precum Google Translate sau Microsoft Translator. În toate aceste etape însă, factorul uman nu trebuie să lipsească, o particularitate conștientizată și de gigantul din Mountain odată cu lansarea noii aplicații Crowdsource.

Dacă ați fost vreodată de părerea că cei de la Google au o obsesie când vine vorba de realizarea de aplicații pentru Android, cu Crowdsource veți fi convinși că așa este. Cel mai recent program al companiei americane își propune să funcționeze într-un mod similar cu Wikipedia, dar aplicat pe traduceri. Practic, Google se bazează pe crowdsourcing pentru a-și îmbunătăți motorul gratuit Google Translate.

Aplicația lansată de câteva zile și a cărei existență și utilitate a fost deja confirmată de către Android Police și TechCrunch funcționează într-o manieră cât se poate de simplă, prin intermediul unei interfețe intuitive. Este suficient să porniți aplicația și să începeți prin a răspunde la câteva întrebări, începând cu care este limba voastră nativă. Pornind de la acea informație, veți avea posibilitatea să introduceți de mână traduceri la mai multe tipuri de text, începând cu text scris de mână, text fotografiat sau tehnoredactat. Opțional, puteți chiar și doar să confirmați calitatea unor traduceri gata scrise.

Partea interesantă a ecuației este că Google nu vă oferă nici un fel de motivație pentru această activitate. Nu există puncte virtuale, bani sau alte tipuri de benefiii. Totul este complet gratuit, iar efortul ține doar de voi. Nu se știe dacă va apărea vreodată și pe iPhone, dar dacă sunteți posesori de Android, o puteți  descărca din Google Play.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo