23 mart. 2016 | 18:17

Patru telefoane Android de top, mai ieftine decât un iPhone SE

FEATURE
Patru telefoane Android de top, mai ieftine decât un iPhone SE

Dacă vă doriți un dispozitiv Android cu un raport calitate la fel de bun precum iPhone SE, merită să luați în considerare telefoanele din această listă.

După cum am mai scris, lansarea iPhone 6 a avut efecte foarte interesante asupra clienților Apple. Pe de o parte, mulți dintre aceștia s-au bucurat de noile ecrane de dimensiuni mai mari, iar compania a reușit, în același timp, să adune milioane de noi fani. De cealaltă parte, milioane de oameni cu iPhone 4S, 5 sau 5S au refuzat să facă pasul către iPhone-urile mai mari, considerând că 4 inci este dimensiunea ideală pentru un smartphone.

În cadrul ultimului eveniment, Apple a declarat că pe întreg parcursul anului 2015 a reușit să vândă nu mai puțin de 30 de milioane de telefoane cu ecrane de 4 inci, o cifră remarcabilă din orice punct de vedere. Dar acelea sunt telefoane vechi, cu specificații slabe, dacă este să le comparăm cu cele mai noi dispozitive din ziua de azi. Astfel, pentru a convinge milioane de clienți să opteze pentru un telefon nou, fără a fi nevoiți să se mulțumească cu display-urile mai mari, gigantul din Cupertino a introdus pe piață iPhone SE.

iPhone SE este, mai mult sau mai puțin, un iPhone 6S într-un corp de 5S. Diferențele majore sunt reprezentate de absența 3D Touch și a camerei cu stabilizare optică. Aparatul are un ecran de 4 inch cu rezoluție 1.136×640, care ascunde sub el un procesor Apple A9 64-bit și 2GB RAM. Spațiul de stocare este de 16 sau 64GB, iar serviciul Apple Pay este și el disponibil. Cea mai nouă veste este legată de camera foto. iPhone SE este cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluție 4K. De asemenea, include și un senzor de recunoaștere a amprentelor mai încet decât cel de pe iPhone 6S, însă aceasta nu va fi o problemă majoră.

Cu toate acestea, iPhone SE ar putea fi considerat primul telefon Apple cu un raport calitate/preț de excepție. De cealaltă parte, companii precum Samsung sau LG au lansat de foarte mult astfel de dispozitive pe piață. Astfel, am încercat să le includem mai jos pe cele mai bune pe care le puteți cumpăra în acest moment. Calculul pe care l-am efectuat a fost unul foarte simplu.

Cea mai ieftină versiune de iPhone SE este cea de 16GB, care va costa doar 400 de dolari. Asta ar însemna aproximativ 1.600 de lei. Comercianții din România au obiceiul de a adăuga încă 300 de lei (în cel mai bun caz), astfel că am presupus că prețul minim al dispozitivului va fi de 1.900 de lei. Prin urmare, lista aceasta este alcătuită doar din terminale cu un preț maxim de 1.900 de lei.

LG G4

Chiar dacă cei de la LG au lansat modelul G5 anul acesta, nu înseamnă că ar trebui scăpat din vizor G4. LG G4 are un ecran IPS LCD de 5,5 inci la rezoluție QuadHD, cu luminozitate crescută și cu o redare mai bună a culorilor. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 808, un hexacore care își distribuie puterea de calcul astfel: două nuclee sunt la 1,8GHZ, iar alte patru lucrează la 1,4GHZ. LG G4 mai are 3GB de memorie RAM, 32GB spațiu de stocare, dar spre deosebire de alte modele, poți pune un card microSD de până la 128GB. Îl găsești AICI.

LG G4

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5 are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD, un procesor cu opt nuclee, 2GB RAM și spațiu de stocare de 16GB ce poate fi extins prin card microSD, funcționalitate de care se vor bucura toți cei care nu și-au luat un S6 pentru că nu puteau să-i mărească spațiul de stocare. Camerele foto sunt de 13 (cu stabilizare optică), respectiv 5MP și asigură imagini de calitate, dar și o serie de funcționalități pentru pasionații de selfie-uri (wide selfie, de exemplu). A5 mai dispune și de un senzor pentru amprente. Telefonul poate fi cumpărat de AICI.

Samsung Galaxy A5

 

Meizu MX5

Modelul MX5 al celor de la Meizu beneficiază de un ecran de 5,5 inci, cu o rezoluție Full HD, cu 3GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor personale. De asemenea, senzorul foto principal este unul de 20,7 de megapixeli, în timp ce senzorul secundar este de 5 megapixeli. Procesorul octa-core MT6795, produs de către Mediatek include patru nuclee tactate la 2,2GHz. Telefonul are o baterie de 3.150 mAh și este disponibil AICI.

Meizu MX5

Nexus 5X

LG Nexus 5x are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD, sub care se ascund un procesor Snapdragon 808 și 2GB memorie RAM. Spațiul de stocare este de 16 sau 32GB, însă nu poate fi extins prin card microSD. Camerele foto sunt de 12,3, respectiv 5MP, iar sub camera foto principală se găsește un senzor de amprente. Bateria este de 2.700 mAh și se încarcă prin intermediul unui cablu USB de tip C. Se găsește la un preț bun AICI.

Google Nexus 5X