Cele mai sprintene telefoane chinezești, Xiaomi Mi5 și Mi5 Plus, au un preț

Cele mai sprintene telefoane chinezești, Xiaomi Mi5 și Mi5 Plus, au un preț

Nu ar trebui să mai treacă foarte mult timp până când atractivele Xiaomi Mi5 și Xiaomi Mi5 Plus vor ajunge pe piață, un motiv în plus pentru ca acestea să fie subiectul unor noi zvonuri.

Au trecut deja câteva luni de când am clasificat iminentele Xiaomi Mi5 și Xiaomi Mi5 Plus ca fiind cele mai sprintene smartphone-uri chinezești din următoarea perioadă. Deși nu au fost încă anunțate oficial, se pare că avem deja niște prețuri de achiziție pentru ele.

Similar dintr-un punct de vedere cu vârfuri de gamă precum LG G5 sau Galaxy S7, Xiaomi Mi5 are toate șansele să impresioneze audiența prin intermediul unor prețuri mult mai mici decât al creațiilor LG sau Samsung. Până la prețurile efective, merită însă să mai trecem o dată în revistă configurația hardware. Xiaomi Mi5 va fi construit în jurul unui panou IPS Quad HD de 5,2 inci cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli. La interior, va ascunde cel mai sprinten SoC al momentului de la Qualcomm, Snapdragon 820 cu 4GB RAM și o memorie internă de 16 sau 64GB. Cele două camere vor fi de 8 megapixeli pentru selfie-uri și 16 megapixeli cu dual Flash pentru orice alte scenarii. Pe piață va ajunge în trei variante de culoare, alb, negru și auriu.

Fratele său mai mare, Xiaomi Mi5 Plus nu se va diferenția de Xiaomi Mi5 în ceea ce privește configurația hardware, dar va avea un ecran un pic mai mare, de o diagonală momentan necunoscută, o baterie mai generoasă și, nu în ultimul rând, va fi disponibil într-o singură capacitate – 64GB. Cei de la Xiaomidevice au informații cum că versiunile de 16GB și 64GB de Xiaomi Mi5 vor ajunge pe piață la 499, respectiv 599 de dolari. Xiaomi Mi5 Plus, contrar așteptărilor, va avea același preț de 599 de dolari precum un Mi5 cu 64GB.