Cele mai noi camere GoPro: Hero5 Black și Session

Cele mai noi camere GoPro: Hero5 Black și Session

Cei de la GoPro nu se grăbesc să lanseze camere video în fiecare an, dar noile Hero5 Black și Session au fost subiectul unor seturi stufoase de zvonuri.

Producătorii de telefoane și tablete și se grăbesc ca în fiecare an să încerce să vină cu ceva nou pe piață, în speranța că vor motiva internauții să-și facă upgrade la cel mai nou și performant smartphone. În domeniul camerelor de acțiune, liderul absolut, GoPro este conștient că o cameră video nu o schimbi doar pentru un senzor un pic mai bun sau pentru o opțiune de conectică suplimentară. Din acest motiv, lansarea Hero5 a venit după o lungă perioadă de cercetare și dezvoltare.

Lansarea celor mai noi camere GoPro a avut loc ieri în cadrul unei conferințe desfășurate în California. În respectivul context au fost detaliate o dronă pliabilă, GoPro Karma și două camere, Hero5 Black și Hero5 Session. Ambele sunt upgrade-uri importante față de modele existente pe piață și merită toată atenția. În schimb, între noile modele Black și Session, cea mai mare diferență este că, pe spate, Hero5 Black are un touchscreen de 2 inci. În privința funcționalității efective, sunt destul de similare.

GoPro Hero5 Black și Session se ascund amândouă în spatele unei carcase rezistente la apă până la o adâncime de 10 metri, fără vreun accesoriu suplimentar. Ambele filmează conținut video 4K cu 30 de cadre pe secundă. La capitolul fotografii, Black genereză capturi foto de 12 megapixeli, în timp ce Session se rezumă la 10 megapixeli. Un sistem avansat de anulare a zgomotului de fond este de asemenea prezent, datorită integrării a trei microfoane pe suprafața camerelor. Doar GoPro Hero5 Black are un modul GPS la interior și include posibilitatea capturii în format RAW.

Partea cea mai interesantă, din punctul meu de vedere, a ambelor modele constă în suportul pentru comenzi vocale introdus în ambele modele anunțate ieri. Cu suport pentru 7 limbi din start, s-ar putea să nu vă simțiți nevoiți prea des să puneți mâna pe butonul de pe suprafața camerei. Toate accesoriile pe care le aveți deja de la vechile voastre camere GoPro sunt compatibile cu Hero5 Black și Session. În privința prețurilor, începând cu 2 octombrie, veți putea investi 400 de dolari în GoPro Hero5 Black și 300 de dolari în Session.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo
Etichete: