Ce a ”văzut” un GoPro după un an pe fundul oceanului

Camerele GoPro sunt considerate unele dintre cele mai rezistente din lume, mai ales cu accesoriile potrivite, dar cu siguranță nu au fost menite să stea un an sub apă.

De-a lungul anilor am văzut multe filmări interesante realizate cu ajutorul unor camere GoPro. Acest tip de clipuri sunt promovate intens online de către creatorii camerelor, iar asta pe bună dreptate. Fascinant este că nu toate clipurile trebuie includă momente de super acțiune pentru a fi interesante.

De această dată este vorba de o cameră GoPro care a petrecut aproximativ un an sub apă, iar clipul imortalizat merită toată atenția. În definitiv, nu vezi în fiecare zi un crab care interacționează în această manieră cu o cameră video. Dintr-un punct de vedere, ai fi tentat să compari experiența imortalizată cu prima tentativă de selfie a unui crab. Nu de alta, dar respectivul crustaceu petrece o perioadă semnificativă de timp în fața obiectivului.

Camera responsabilă de captura clipului de mai sus a fost găsită de către Francis Darracott, un YouTuber care pescuia în localitatea Poole din Anglia la momentul respectiv. Inițial a crezut că a găsit un pește de proporții, dar în realitate, se agățase de un GoPro Hero. În descrierea clipului, Darracott detaliază faptul că a găsit camera plină de alge și că, în opinia lui, a petrecut aproximativ un an sub apă.

În mod nativ, o cameră GoPro poate să petreacă o cantitate de timp limitată sub apă, iar după un an este foarte puțin probabil ca vreun service să o aducă din nou în stare de funcționare. Nu de alta, dar apa reușește să se strecoare prin orice carcasă și face gadgetul inutil. Din fericire, cardul SD a fost în stare foarte bună și a putut fi folosit pentru descărcarea clipului de mai sus. Acesta este marcat ca fiind imortalizat pe data de 13 august 2015. Aparent, proprietarul camerei a încercat să filmeze o săritură în apă de la înălțime când a scăpat-o. Rezultatul final este un clip viral cu peste un milion de vizionări.

Alexandru Puiu
09:59 11.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video