04 iul. 2016 | 21:12

Cel mai capabil player Blu-ray Ultra HD vine de la Panasonic

ACTUALITATE
Cel mai capabil player Blu-ray Ultra HD vine de la Panasonic

În cazul în care ați făcut o investiție semnificativă într-un televizor Ultra HD de dimensiuni generoase și aveți și un sistem audio pe măsură, noul player Blu-ray Ultra HD de la Panasonic este ingredientul lipsă al ecuației.

Într-o piață în care cei mai mulți dintre noi s-au obișnuit să facă streaming de conținut multimedia, există deja mai multe companii care sunt de părere că vom investi totuși în continuare bani în discuri cu filme și concerte. După ce Samsung a dat startul acestui trend prin lansarea primului Blu-ray Ultra HD la aproximativ 400 de dolari, Philips a lansat un player un pic mai arătos, dar cu un preț și funcționalitate similară.

A venit rândul celor de la Panasonic să ilustreze prin propriul player Blu-ray Ultra HD, modul în care văd ei distribuția de conținut 4K. Mai scump decât alternativele de la Samsung și Philips, noul DMP-UB900 poate fi considerat fără probleme o soluție dedicată audiofililor.

Vorbim de un player de filme care costă 700 de dolari. Acesta are două ieșiri HDMI, menite să faciliteze transmiterea semnalului video într-un TV și a celui audio în format digital, printr-o altă interfață identică, spre un amplificator. Nu lipsesc din ecuație condensatoare premium, circuit și procesoare de semnal de înaltă calitate. Prin intermediul unei tehnologii intitulate digital tube sound, acest Panasonic DMP-UB900 ar trebui să fie capabil să redea sunete cu aceeași căldură pe care o auziți de la un amplificator cu lămpi. Pe partea de audio, poate reda fără probleme albume necompresate în format DSD și ALAC.

Deși argumentele de mai sus reduc la zero utilitatea unui sistem audio integrat în TV, nu lipsesc niște particularitățile de top pe partea de conținut video. Același player redă conținut video în format 4K la 60 de cadre pe secundă cu High Dynamic Range și poate face streaming de pe servicii gen Netflix în format Ultra HD. Player-ul va ajunge la primii utilizatori începând cu luna septembrie a acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele