09 feb. 2016 | 16:52

Primul player Blu-ray 4K a ajuns pe piață și se vinde ca pâinea caldă

ACTUALITATE
Primul player Blu-ray 4K a ajuns pe piață și se vinde ca pâinea caldă

Primul player Blu-ray 4k a ajuns pe piață, poartă numele Samsung UBD-K8500 și se pare că este un succes.

Cu toate că ne-am obișnuit deja să asociem ideea de conținut 4K Ultra HD cu streaming online de pe servicii precum YouTube sau Netflix, se pare că există în continuare o piață destul de mare pentru cei care doresc să cumpere filme pe discuri. În orice alte condiții, ar fi absurd să investiți 400 de dolari într-un player de filme.

Samsung UBD-K8500 a fost anunțat pentru prima oară la IFA anul trecut, fără o dată exactă de lansare. La CES anul acesta am aflat că ar trebui să ajungă în magazine la începutul lunii martie. Se pare însă că, deși ne-am obișnuit ca lansările de gadgeturi sau jocuri să aibă parte de întârzieri, sud coreenii au optat pentru lansarea primului player Blu-ray 4k un pic mai devreme. Mai multe magazine online din SUA au afișat player-ul ca fiind pe stoc, iar cei care au făcut precomandă au fost notificați că îl vor avea la ușă începând cu 10 februarie. Un magazin din Santa Monica, California a postat pe Facebook că imediat după ce au avut produsul în stoc, acesta s-a epuizat.

Pe de altă parte, cei de la Samsung nu au lansat nici un comunicat de presă pe marginea lansării în avans. Nu se știe dacă le-a fost frică de faptul că vor fi devansați de un producător mai puțin cunoscut sau și-au dorit neapărat să ofere player-ul înainte ca primele discuri compatibile să ajungă pe piață. Momentan, pe Amazon, The Martian și Kingsmen: The Secret Service sunt singurele discuri Blu-ray 4K, iar acestea figurează în mod precomandă. În scurt timp, numărul de discuri compatibile cu noul standard va exploda, având în vedere că foarte multe studiouri s-au grăbit să anunțe foarte multe filme în acest format, atât noi, cât și unele mai vechie ce vor fi relansate.

Samsung UBD-K8500, pe lângă discuri Blu-ray 4K, poate reda discuri Blu-ray obișnuite, DVD-uri, CD-uri și Blu-ray 3D. De asemenea, poate face streaming de conținut 4K de pe servicii precum Netflix.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele