Cei de la Mercedes spun că nu ar trebui să ne temem de mașinile inteligente și de roboți

Cei de la Mercedes spun că nu ar trebui să ne temem de mașinile inteligente și de roboți

Cei de la Mercedes vor ca oamenii să fie liniștiți în legătură cu noua tehnologie Car-to-X de pe noul E-Class, așa că au adus un cercetător MIT pentru a explica de ce nu ar trebui să ne temem că roboții vor cuceri lumea și vor domina omenirea.

Comunicarea Car-to-X se referă, evident, la comunicarea dintre vehicule și cea dintre vehicule și infrastructura transporturilor. Ideea de bază implică folosirea senzorilor pentru a crea o experiență mai sigură și eficientă a condusului. Conceptul e cât se poate de interesant și, după cum am spus mai sus, va fi parte din noul E-Class. E un pas imens către condusul autonom, iar asta e întocmai ceea ce urmărește Mercedes. Totuși, nu scapă din vedere faptul că oamenii încă nu sunt pregătiți pentru a vedea mașinile cum comunică între ele.

Mercedes-Mit-conferinta

Pentru a înlătura temerile, Mercedes l-a adus pe profesorul Andrew McAfee să vorbească despre inteligența artificială și despre faptul că aceasta nu va degenera într-o situație de tipul celei văzute în I, Robot. Potrivit celor de la Jalopnik, nu au fost câteva cuvinte aruncate în aer despre învățarea mașinilor și inteligența artificială, ci ceva complex, despre principii și temeri nefondate. De asemenea, expertul MIT a explicat de ce oamenii precum Stephen Hawking, Elon Musk și Bill Gates au aceleași temeri în ceea ce privește inteligența artificială. De exemplu, șahul era considerat un test suprem al inteligenței umane, dar în ultimii 20 de ani, computerele au devenit invincibile la acest joc. Evident, ideea unei super-inteligențe automatizate, care e mai bună decât oamenii la orice, e un concept puțin înfricoșător.

Deși Elon Musk a spus la un moment dat că inteligențele artificiale vor trezi demonii, McAfee spune că ideea ca mașinile să devină conștiente de sine și să înceapă să comunice spontan între ele e foarte deplasată și departe de realitate. Practic, să ne îngrijorăm în legătură cu acest aspect e ca și cum ne-am îngrijora că planeta Marte va deveni suprapopulată. Dacă vrei să asculți conferința, o găsești aici.

Citește și: