Ce se întâmplă dacă apelezi un telefon aflat în cuptorul cu microunde

Ce se întâmplă dacă apelezi un telefon aflat în cuptorul cu microunde

De data aceasta, avem un experiment pe care îl puteți încerca acasă, fără să puneți vieți în pericol. Și fără să vă sacrificați smartphone-ul de top.

Există un canal de YouTube numit Physics Girl, al cărui scop e să ofere răspunsuri pentru întrebările trăsnite ale oamenilor. În cazul în care erai curios să știi ce s-ar întâmpla dacă încerci să suni un telefon aflat într-un cuptor cu microunde, răspunsul e simplu. Te-ai putea aștepta la două lucruri: semnalul să nu poată pătrunde cuptorul, tocmai pentru că microundele se presupune că protejează întocmai împotriva acestui tip de radiație sau semnal. Apoi, te-ai aștepta ca teoria să se aplice pentru toate cuptoarele, pentru că, în mod normal, nu prea ar avea cum să se diferențieze atât de mult între ele.

Aparent, cuptoarele nu sunt atât de standardizate precum te-ai aștepta. În cazul unora, semnalul nu poate pătrunde, dar în cazul altora, telefonul va suna fără probleme. Poți să afli în ce categorie se încadrează al tău, cu condiția să nu pornești cuptorul, sub nicio formă. Pentru că, dacă îl pornești, s-ar putea întâmpla așa ceva:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: