26 sept. 2015 | 09:47

Primul test de rezistență cu iPhone 6S și 6S Plus

ACTUALITATE
Primul test de rezistență cu iPhone 6S și 6S Plus

Noile iPhone-uri au început deja să ajungă pe mâinile australienilor din Sydney, așa că, inevitabil, dispozitivele Apple au fost supuse unor teste de cădere pentru a se vedea cât de rezistente sunt la impact.

Americanul Keaton Keller, un star pe YouTube a fost primul care a supus noile iPhone 6S și 6S Plus la un astfel de test. Pentru început, acesta a scăpat telefonul de la nivelul buzunarelor. La contactul cu asfaltul, telefoanele au rezistat cu brio, căpătând doar câteva zgârieturi și o mică îndoire a zonei de impact. Același rezultat l-a avut și testul efectuat de la nivelul urechii. Keller atribuie rezistența noului tip de aluminiu folosit la construcția telefoanelor.

Un alt nivel al testului a constat în scăparea iPhone-urilor de deasupra capului, imagine ce ar putea ridica părul de pe mâinile oricărui fan Apple. Odată ce telefoanele au intrat în contact cu asfaltul, iPhone 6S a aterizat cu ecranul în jos, iar acesta s-a sfărâmat. Partea bună este că display-ul a continuat să funcționeze, ceea ce înseamnă că poate fi schimbată sticla și telefonul poate fi utilizat în continuare.

iPhone 6S Plus a fost mai norocos și a aterizat pe spate, așa că nu a pățit mare lucru. Keller susține că 6S Plus este câștigătorul testelor, iar asta se datorează greutății sale, care îl face să pice într-un mod mai puțin periculos. Este destul de clar: dacă un iPhone cade cu ecranul în jos este foarte probabil ca acesta să se spargă.

Trebuie să-i fim recunoscător starului de pe YouTube că a distrus două telefoane atât de dorite de o mulțime de oameni, pentru binele nostru. Datorită lui știm deja la ce să ne așteptăm dacă vreun iPhone 6S sau 6S Plus ne va zbura printre degete.