Cât te costă să încarci un iPhone 7 și să asculți muzică la căști

Cât te costă să încarci un iPhone 7 și să asculți muzică la căști

Pe hârtie, noul iPhone 7 este un smartphone destul de bun și aliniat la trendul actual la pieței de telefoane în materie de specificații. Are însă un handicap. Vine fără mufă de căști, o decizie de design care a fustrat mulți utilizatori.

După ce ai investit o sumă semnificativă de bani într-o pereche de căști in-ear, plecând de la premisa că le vei folosi pentru foarte mulți ani, indiferent de smartphone-ul pe care îl veți achiziționa, e destul de frustrant că nu funcționează nativ cu iPhone 7. Decizia îndepărtării mufei de căști a generat multe glume și ironii online, iar promovarea acestui gest ca fiind curajos a fost aproape ofensatoare pentru cea mai mare parte a internauților.

În teorie, pentru a folosi o pereche de căști cu fir împreună cu un iPhone 7 puteți folosi adaptaorul de la Lightning la 3,5mm stereo pe care îl găsiți în cutia telefonului. Opțional, puteți cumpăra preventiv alte câteva adaptoare identic cu 9 dolari. Problema unei astfel de soluții este însă că veți ocupa portul Lightning și nu vă veți mai putea încărca aparatul în timp ce asculați muziă.

Întrebat ce soluței are la această problemă cât se poate de reală, directorul global de marketing, Phil Schiller a afirmat că recomandă achiziția dock-ului Lightning. Ilustrat în imaginea de mai jos, acesta are pe bază atât o mufă suplimentară Lightning, pe care o puteți folosi pentru încărcarea telefonului, cât și o ieșire stereo de 3,5mm pe care o puteți folosi cu niște căști sau un set de boxe. Respectivul dock costă 50 de dolari și se găsește și în magazinele Apple de la noi.

Alternativa, la 40 de dolari, tocmai a fost anunțată de cei de la Belkin și poartă numele destul de ciudat Lightning Audio + Charge RockStar. Deși nu înțeleg utilitatea termenului Rock Star în acest context, ideea este că acest gadget funcționează ca un splitter Lightning și vă permite să vă încărcați telefonul folosind unul dintre cele două porturi, în timp ce celălalt, prin intermediul adaptorului din cutia de la iPhone 7, poate fi folosit pentru conectarea unei perechi standard de căști. Disponibil începând cu 10 octombrie, nu se știe momentan dacă va ajunge sau nu în România.

apple_lightning_dock iphone 7

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo