Apple nu este prima mare companie care alege să renunțe la jack-ul pentru căști

Apple nu este prima mare companie care alege să renunțe la jack-ul pentru căști

Din câte se pare, există și alte companii care au avut ”curajul” de a renunța la jack-ul pentru căști.

După cum probabil ați aflat deja, una dintre cele mai importante schimbări pe care compania din Cupertino le-a anunțat odată cu lansarea noului iPhone a fost eliminarea jack-ului audio de 3,5 milimetri. În aceste condiții, sunetul este redat în căști prin intermediul mufei Lightning sau printr-o conexiune Bluetooth, iar fiecare nou iPhone va veni la pachet cu un adaptor pentru jack-uri de 3,5 milimetri.

În timpul evenimentului, Phil Schiller a făcut referire la curajul necesare pentru a lua o asemenea decizie, dând de înțeles, într-un fel, că Apple ar fi prima companie majoră care ar fi ales să renunțe la jack-ul respectiv când a creat un produs de top. Un utilizator de Twitter, însă, a ținut să ne amintească tuturor că au fost unele entități care au luat renunțat la suportul pentru căștile analog cu mult înainte celor de la Apple.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, este vorba despre Nintendo și dispozitivul Game Boy Advanced SP. Însă asemănările dintre cele două situații se opresc aici. Asta deoarece decizia celor de la Nintendo pare a fi avut rolul de a-i forța pe oameni să cheltuie mai mulți bani pe produsele companiei, achiziționând și un adaptor pentru căștile standard. Dovadă este faptul că, de atunci, compania a inclus jack-ul de 3,5 milimetri în fiecare dintre produsele sale.

De cealaltă parte, sunt mici șanse ca Apple să revină vreodată la portul pe care oficialii companiei îl consideră învechit. Mai mult decât atât, compania din Cupertino a luat în considerare faptul că mulți dintre posesorii de iPhone încă mai au căști cu jack de 3,5 milimetri, astfel că au ales să includă în cutiile noilor dispozitive și o serie de adaptoare speciale. Rămâne de văzut cum vor reacționa utilizatorii la aceste schimbări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: