Cât de multă baterie economisește un wallpaper negru pe un ecran AMOLED

Cât de multă baterie economisește un wallpaper negru pe un ecran AMOLED

Un wallpaper negru este ideal pentru display-urile de tip AMOLED, și probabil ați citit de câteva ori că este recomandat să aveți un asemenea fundal pentru telefon.

Motivul pentru care un wallpaper negru este recomandat pentru un ecran AMOLED este că pe un astfel de display, pixelii negri nu consumă deloc energie. De aceea, dacă ai un wallpaper complet negru, telefonul va avea o durată de viață a bateriei mai bună. Și totuși, câtă baterie economisești cu un astfel de wallpaper?

Cei de la Phone Arena au folosit trei telefoane cu ecrane AMOLED pentru test: Galaxy S7 Edge, OnePlus 3 și Nexus 6P, iar fiecare a avut luminozitatea setată la 200 nits. 50 de imagini au fost setate ca wallpaper-e, iar măsurători de consum au fost efectuate pentru fiecare. Acestea au fost comparate cu măsurătoarea unui wallpaper complet negru.

Rezultatele le puteți vedea și în graficul de mai jos. Pe scurt, diferențele nu sunt atât de mari pe cât ne-am aștepta:

  • Galaxy S7 Edge: un wallpaper negru a salvat aproximativ 1,2% din baterie pe oră, sau 3,2% dacă faci tranziția de la un ecran complet alb la unul complet negru.
  • OnePlus 3: un wallpaper negru a salvat în jur de 0,6% din baterie pe oră, sau 4,5% dacă faci tranziția de la un ecran complet alb la unul complet negru.
  • Nexus 6P: un wallpaper negru a salvat în jur de 1,4% din baterie pe oră, sau 4,6% dacă faci tranziția de la un ecran complet alb la unul negru.

 

wallpepr negru grafic
Sursă imagine: www.phonearena.com

Într-adevăr, diferențele există iar ideea din spatele unui wallpaper negru nu este un mit. Cu toate acestea, vei obține câteva minute în plus de baterie, per total, deoarece diferențele nu sunt semnificative. Asta se întâmplă și pentru că în majoritatea timpului pe care îl petrecem folosind telefonul, folosim diverse aplicații sau ne jucăm, neavând ecranul negru la dispoziție.

Citește și:
Etichete: