Ecranul Super AMOLED de 8,7 inci ce poate fi împachetat

, 04 Noi, 13:31

Japonia este în câteva cuvinte, țara tuturor posibilităților tehnologice. Ecranul Super AMOLED de 8.7 inci ce poate fi împachetat este ultima realizare a japonezilor.

AMOLED_Folding

În Japonia are loc momentan târgul de tehnologie Display Innovation 2014 unde sunt afișate cele mai recente tehnologii în materie de display-uri, care își caută locul în dispozitivele mobile ale următorilor ani. Ecranul Super AMOLED cu o diagonală de 8.7 inci și o rezoluție impresionantă de 1920×1080 pixeli care poate fi împachetat este una dintre cele mai interesante inovații prezentate acolo.

Acesta provine de la  Semiconductor Energy Laboratory, pe scurt SEL, și există și o versiune mai mică de 5.9 inci cu o rezoluție 720p.  Ecranul poate fi împachetat în 3 pentru a economisi spațiu și producătorul spune că display-ul poate fi îndoit chiar și de 100.000 de ori fără apariția unor probleme de afișare. Curbura la care poate fi îndoit este de la 2 la 4 mm.

Din punct de vedere tehnologic aceasta este o realizare, la fel ca și telefonul Kyocera Proteus. Amândouă vin cu avantaje și dezavantaje însă realitatea este că nu le vom vedea pe piață prea curând. E drept, tehnologia avansează repede, însă până și estimarea producătorilor este de minim 3 ani, până la momentul când procesul de producție va fi suficient de ieftin.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail