Ecranul Super AMOLED de 8,7 inci ce poate fi împachetat

Ecranul Super AMOLED de 8,7 inci ce poate fi împachetat

Japonia este în câteva cuvinte, țara tuturor posibilităților tehnologice. Ecranul Super AMOLED de 8.7 inci ce poate fi împachetat este ultima realizare a japonezilor.

AMOLED_Folding

În Japonia are loc momentan târgul de tehnologie Display Innovation 2014 unde sunt afișate cele mai recente tehnologii în materie de display-uri, care își caută locul în dispozitivele mobile ale următorilor ani. Ecranul Super AMOLED cu o diagonală de 8.7 inci și o rezoluție impresionantă de 1920×1080 pixeli care poate fi împachetat este una dintre cele mai interesante inovații prezentate acolo.

Acesta provine de la  Semiconductor Energy Laboratory, pe scurt SEL, și există și o versiune mai mică de 5.9 inci cu o rezoluție 720p.  Ecranul poate fi împachetat în 3 pentru a economisi spațiu și producătorul spune că display-ul poate fi îndoit chiar și de 100.000 de ori fără apariția unor probleme de afișare. Curbura la care poate fi îndoit este de la 2 la 4 mm.

Din punct de vedere tehnologic aceasta este o realizare, la fel ca și telefonul Kyocera Proteus. Amândouă vin cu avantaje și dezavantaje însă realitatea este că nu le vom vedea pe piață prea curând. E drept, tehnologia avansează repede, însă până și estimarea producătorilor este de minim 3 ani, până la momentul când procesul de producție va fi suficient de ieftin.