Cât costă un gadget pentru deblocarea unui iPhone

Cât costă un gadget pentru deblocarea unui iPhone

În urma scandalului în care Apple a fost obligată să deblocheze un iPhone de către autoritățile americane și a refuzat, foarte mulți și-au pus întrebarea cât de dificil este să treci de codul de blocare al unui iDevice.

În funcție de versiunea de firmware a unui iPhone, se pare că nu este foarte complicat să ghicești codul de securitate, deși întregul proces are mari șanse să implice o cantitate de timp semnificativă.

În cazul FBI vs Apple, oficialii organizațiilor guvernamentale americane au reușit să nu mai depindă de gigantul din Cupertino pentru a debloca telefonul unui terorist. Momentan nu știm cine i-a ajutat și nici care a fost vulnerabilitatea folosită în respectivul proces. Știm în schimb, că este doar o chestiune de timp până când Apple va remedia acel bug.

Trecând însă peste vulnerabilități software, se pare că există numeroase gadgeturi ce pot fi folosite pentru a trece peste codul de deblocare de la un iPhone sau iPad. Acestea poartă numele de IP-Box și au un preț de aproximativ 170 de dolari după conversie. Creatorii gadgetului comercializat de Fone Fun Shop, o companie localizată în Londra, promit că va dura între 6 secunde și 17 ore până când un iDevice cu orice versiune de iOS 7 va fi deblocat.

În descrierea produsului, redactată de directorul Mark Strachan, se menționează că acesta a fost creat pentru a asistarea proprietarilor de iPhone care vor să-și extragă fotografiile și contactele de pe smartphone în cazul în care au uitat codul folosit la blocare sa. Momentan, această versiune de IP-Box funcționează doar în tandem cu iPhone-uri care rulează iOS 7, deoarece acele dispozitive îți permiteau să introduci un număr nelimitat de coduri. În schimb, până la sfârșitul acestei luni, va fi lansată și o variantă a aceluiași dispozitiv compatibilă cu iOS 9.

Merită reținut că produsul nu este doar o glumă. Un grup de redactori independenți de la Daily Mail l-au folosit cu succes pentru a debloca un iPhone 5C în aproximativ 6 ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: