O companie israeliană va debloca iPhone-ul criptat de la FBI

O companie israeliană va debloca iPhone-ul criptat de la FBI

Se fac deja câteva luni de când continuă dezbaterea dintre Apple și  FBI pe marginea unui iPhone criptat ce s-ar putea să conțină informații relevante despre atacuri teroriste.

Cu toate că organizațiile guvernamentale din SUA au pus presiuni semnificative pe Apple pentru deblocarea unui iPhone blocat cu cod de securitate, iar câteva procese câștigate de FBI și DOJ confirmă că gigantul din Cupertino ar fi trebuit să se supună unui ordin judecătoresc, cei de la Apple nu se dau bătuți. Toate aceste lucruri au fost valabile până în urmă cu câteva zile, când, printr-o scrisoare înaintată tribunalului din California aflăm că o companie terță s-a oferit să asiste departamentul de justiție în accesarea datelor de pe dispozitiv. Foarte mulți au fost curioși despre cine este vorba, iar conform unui raport al celor de la Reuters, aflăm în sfârșit un răspuns.

Este vorba de Cellebrite, o companie cu sediul în Israel specializată în analiză și extracție de informații de pe mobile. Cu alte cuvinte, au un istoric destul de stufos când vine vorba de securitatea datelor, criptare de informații și iDevice-uri în general. Cei de la Cellebrite au mai colaborat și în trecut cu autoritățile din diverse țări, dar niciodată pe un caz precum cel de acum.

La ora actuală, nu se știe dacă informațiile de pe telefon au fost recuperate, dar se pare că se depun eforturi semnificative pe marginea acestui subiect. Presiunea este foarte mare pe israeliți, mai ales pentru că nu trebuie să nu facă vreo greșeală care să se reflecte în pierderea iremediabilă a datelor. Oficialii Cellebrite au reufzat să comenteze pe marginea subiectului, nu au infirmat și nici nu au negat că raportul Reuters ar fi corect. Rămâne acum să vedem dacă efortul se va reflecta într-un succes, iar Departamentul de Justiție american va putea să perceapă Cellebrite ca pe un partener de cursă lungă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: