Cum treci peste codul de deblocare la iPhone în 2016

Sunt foarte mulți care fac eforturi pentru a trece peste codul de deblocare la iPhone, iar noua metodă este surprinzător de simplă.

Încă de pe vremea primelor versiuni de iOS, interesul hackerilor în a trece peste codul de deblocare la iPhone a fost foarte mare. Pe de o parte, cei de la Apple se mândreau în permanență că nivelul de securitate conferit de acesta este foarte mare. Pe de altă parte, o comunitate foarte mare de internauți făcea eforturi pentru a demonstra că nici un sistem informatic nu este infailibil, fie el și ascuns într-un iPhone.

De-a lungul anilor au apărut multe metode prin care puteați trece de codul de deblocare la iPhone, dar cele mai multe dintre ele au implicit un efort semnificativ pentru a fi puse în aplicare. În plus, aproape de fiecare dată, trebuia să executați un număr semnificativ de pași într-un timp foarte scurt și o ordine foarte precisă. Toate acestea nu se aplică și în cazul noii vulnerabilități detaliate în clipul de mai sus.

În cazul în care nu vă încântă instrucțiunile în format video, pentru a trece peste codul de deblocare la iPhone în 2016, pe un dispozitiv ce rulează iOS 9 sau chiar și iOS 9.2.1 – cea mai recentă versiune de firmware, în primul rând trebuie să fie activată Siri. Prin intermediul asistenului virtual al Apple, ținând apăsat pe butonul Home câteva secunde, întrebați-o ,,What time is it?”, ,,What’s the time?” sau orice altă variantă pentru a afla ora exactă. În momentul în care ceasul este afișat pe ecran, faceți un tap pe micuțul ceas analogic din dreapta sus. Odată ajunși în noua fereastră, faceți click pe timewatch sau temporizator în dreapta jos. Dați click în mijlocul ecranului pentru a schimba tonul de apel al temporizatorului. Veți vedea toată lista de tonuri de apel disponibilă pe iPhone-ul vostru. De aici, trebuie să mergeți în capătul de sus al listei si să accesați opțiune de a cumpăra mai multe tonuri. Automat se va deschide iTunes. Din acest punct, este suficient să apăsați pe Home din nou și veți fi în ecranul principal al telefonului fără nici un fel de restricție de a intra în aplicații.

E foarte probabil ca Apple să blocheze acest sistem de a trece peste codul de deblocare la iPhone în următoarea versiune de iOS. Până atunci însă, este surprinzător de simplu să-l ignorați. Singura soluție este să fiți siguri că ați dezactivat Siri pe aparat.

Alexandru Puiu
06:45 08.03.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video