Facebook lucrează intens la o nouă aplicație

Facebook lucrează intens la o nouă aplicație

În speranța că vor reuși să remedieze măcar parțial problema partajării de conținut original, cei de la Facebook lucrează la o nouă aplicație mobilă

În urmă cu câteva zile confirmam un trend destul de grav descoperit pe Facebook. Degeaba a atins rețeaua peste 1,5 miliarde de membri activi, dacă aceștia au devenit din ce în ce mai rezervați în a posta conținut original, poze din vacanță, evenimente alătur de familie, o filmare cu câinele care aleargă prin curte și nu numai. Conform celor de la Wall Street Journal, soluția parțială la problemă va veni prin lansarea unei noi aplicații de mobil ce momentan are un nume necunoscut.

Noul progrămel al cleor de la Facebook, deși nu i se știe numele, cum era de așteptat de altfel, va fi foarte simplu de folosit și va pune accentul pe captură și partajare de conținut foto/video. Cu alte cuvinte, va avea două funcții mari și late. Prima va ține de imortalizarea și partajarea de conținut static, în timp ce a doua va insista pe live streaming în câțiva pași simpli. Funcția de broadcast live video este în continuare o noutate pentru utilizatorii de Facebook și, deși este foarte simplu de folosit, o aplicație dedicată s-ar putea să-i mărea adopția într-un ritm accelerat.

Trecând însă peste astfel de zvonuri, Facebook are deja un portofoliu masiv de aplicații relevante în piață pe care a preferat să le mențină independente. Cel mai răsunător exemplu este Instagram, care, pe lângă fotografii încărcate de filtre mai mult sau mai puțin agresive, a început să pună masiv accentul pe partajarea de conținut video. MSQRD este o altă aplicație foarte populară la această oră care a intrat de curând în portofoliul Facebook după ce ajunsese pe primele poziții în topul aplicațiilor gratuite din AppStore și Google Play.

În altă ordine de idei, oficialii Facebook au negat zvonurile referitoare la partajarea scăzută de conținut original din parte utilizatorilor, insistând pe faptul că această activitatea se află la un nivel similar cu cel din anii trecuți.

Citește și: