Castelul bântuit este o experiență VR înfricoșătoare filmată în România

Castelul bântuit este o experiență VR înfricoșătoare filmată în România

Castelul bântuit este prima producție VR de ficțiune realizată de Discovery, iar filmul a fost realizat în România, la Castelul Corvinilor. Producția poate fi urmărit gratuit.

Castelul bântuit este un scurt metraj filmat la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai mari castele din Europa, construite în stil gotic-renascentist. Castelul bântuit a fost filmat la începutul lunii octombrie de către o echipă de experți din Statele Unite, România și Marea Britanie.

Construită într-un puternic contrast alb-negru, într-un decor intim, straniu, producția VR Castelul bântuit evocă monștri și fecioare, în cea mai pură tradiție a filmelor și a literaturii horror din întreaga Europă, făcând trimitere la expresionismul german și la personajul Dracula al lui Bram Stoker.

Creat special pentru Halloween, Castelul bântuit este acum disponibil pe aplicația mobilă Discovery VR (IOS și Android) și pe DiscoveryVR.com, pe diverse website-uri din portofoliul Discovery, pe canalul oficial YouTube și paginile de Facebook, dar și pe website-ul oficial al Castelului Corvinilor.

“În mod firesc Discovery a reunit cele mai noi tehnologii cu conținutul de calitate și un stil propriu de a spune povești pentru care suntem deja cunoscuți, iar Discovery VR este o metodă excelentă de a crea conținut incitant pentru publicul nostru. După lansarea platformei, în 2015, avem acum o listă consistentă de programe, care include mai bine de 80 de producții, cu conținut nou adăugat în fiecare săptămână. Castelul bântuit este prima noastră experiență de ficțiune 360° VR și suntem foarte entuziasmați și curioși să vedem cum vor reacționa fanii”, a declarat Cory Key, Vicepreședinte, Interactive, Discovery Agency.

Citește și: