08 dec. 2016 | 18:51

Casio Exilim FR110H are doar 1,9 megapixeli, dar face minuni

ACTUALITATE
Casio Exilim FR110H are doar 1,9 megapixeli, dar face minuni

Noua cameră Casio Exilim FR110H își propune să desființeze mitul că mai mulți megapixeli sunt mai buni, prin utilizarea unui senzor de 1,9 megapixeli.

Poate părea absurd ca în 2016 să creezi o cameră video cu un senzor atât de mic, dar argumentele sunt numeroase, iar beneficiile semnificative. Niciodată un număr mai mare de megapixeli nu s-a reflectat în imagini de calitate sporită, dar acesta este un mit propagat cu succes de producătorii de smartphone-uri care s-au aruncat la camere de 40 de megapixeli pe un telefon.

Noua cameră Casio Exilim, pe lângă alte câteva particularități smart ce nu trebuie neglijate, include pixeli de dimensiuni mai mari. Astfel, totalul ar putea fi de 1,9 megapixeli, dar pentru că fiecare pixel lasă o cantitate semnificativ mai mare de lumină să ajungă la diafragmă, calitatea imaginilor în condiții de lumină scăzută ar putea fi net superioară altor modele mai scumpe. În mod evident, aceste performanțe trebuie testate, dar principiul de funcționare este unul cât se poate de plauzibil.

În fiecare material de promovare, cei de la Casio au insistat pe faptul că această cameră nouă poate face minuni pe întuneric. Atât când vine vorba de capturi statice, cât și clipuri video, Exilim FR110H ar trebui să genereze conținut capabil să vă lase cu gura căscată. Poate, de exemplu, să filmeze clipuri Full HD 1080p, fără zgomot de imagine, cu un ISO de 51200. Senzorul efectiv este de 1/2.8 inci, cu o lentilă de 20mm și diafragmă F/2.8. Dacă aveți un smartphone cu Bluetooth prin preajmă, tot ceea ce filmați sau fotografiați cu camera poate fi transferat automat pe telefon.

Merită reținut că această cameră nu încearcă să concureze cu DSLR-uri de top, ci mai degrabă vrea să combine o performanță peste medie în condiții de lumină scăzută cu un preț accesibil. Momentan nu știm dacă noua cameră se va comercializa în afara Japoniei sau care va fi prețul ei exact, dar ar trebui să ajungă pe piață până la finele acestei luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele