06 ian. 2016 | 13:32

CES 2016: Casio a intrat în caruselul smartwatch-urilor cu impresionantul WSD-F10

ACTUALITATE
CES 2016: Casio a intrat în caruselul smartwatch-urilor cu impresionantul WSD-F10

Mai țineți minte ceasurile japoneze Casio după care era toată lumea înnebunită în anii ’90? Ei bine japonezii de la Casio s-au întors, și pe lângă faptul că încă mai vând modele clasice precum cele din seria A158, acum au lansat primul lor smartwatch cu sistem de operare Android dedicat celor avizi de excursii și drumeții pe munte.

Numit într-un stil alambicat și parcă dedicat inginerilor, noul Casio WSD-F10 Smart Outdoor Watch este un ceas care poate suporta lovituri și căzături extreme și are rezistență la apă până la o adâncime de 50 de metri. Aparatul este construit din materiale folosite în armată și este ticsit cu senzori. Acesta mai are și o busolă și un acceleromentru care practic fac din acest ceas un fitness tracker de asemenea. Așa cum ne-am așteptat, noul Casio vine și cu aplicații dedicate măsurării trekking-ului, ciclismului și chiar și ale altor activități statice precum pescuitul.

Pentru că dispozitivul este dedicat celor avizi de excursii în natură, acesta poate măsura schimbările de temperatură și, probabil, chiar și presiunea atmosferică, împreună cu nivelul de efort efectuat de utilizator.

Pentru că în natură curentul electric este un lux rar întâlnit, ceasul oferă posibilitatea unui ecran dual, unul color și altul monocrom pentru conservarea bateriei. O funcționalitate extrem de binevenită, după părerea mea. Ce e impresionant e că ceasul poate funcționa timp de o lună(!) cu ecranul pus pe modul monocromatic fără să aibă nevoie de reîncărcare.

Butoanele sunt de asemenea suficient de mari astfel încât să fie ușor accesibile și cu mânușile, fără să te uiți la ele. Printre aplicațiile compatibile cu noul ceas de la Casio se numără ViewRanger GPS ce oferă informații despre ruta pe care o parcurgi, oferă ghidare prin satelit și te localizează precis, oferindu-ți indicii pe care să le observi pentru a-ți atinge obiectivul. Cealaltă aplicație numită MyRadar îți oferă detalii despre vreme și îți actualizează situația meteorologică în timp real. Moment Setter este aplicația destinată pescuitului și te ajută să-ți contorizezi timpul petrecut cu undița în mână, sau să poți gestiona mai bine ciclul zilnic al activității peștilor.

Noul WSD-F10 Smart Outdoor Watch de la Casio va fi compatibil cu orice telefon de la Apple sau pe Android oferind o întreagă gamă de culori ce variază de la negru la vișiniu și portocaliu. Acesta va putea fi cumpărat în Aprilie pentru prețul de 500 de dolari. La ce știe să facă, eu zc că-și merită prețul cu vârf și îndesat.

CES 2016: Casio a intrat în caruselul smartwatch-urilor cu impresionantul WSD-F10