Tinerețe și bătrânețe: care sunt genele care influențează durata de viață

Tinerețe și bătrânețe: care sunt genele care influențează durata de viață

Se pare că nu numai obiceiurile de viaţă şi influenţele mediului au un impact asupra vârstei la care ajungem. Cercetătorii de la ETH Zurich au identificat acum 30 de gene care au efect asupra procesului de îmbătrânire.

Un grup format din cercetători elvețieni și nemți s-a axat pe genele care ne influențează viața, în cadrul unui studiu comun. Cercetătorii au putut identifica 30 de gene care au un impact semnificativ asupra procesului de îmbătrânire, prin măsurarea cantității din acidul ribonucleic mesager în celulele a trei specii de animale. În toate etapele vieţii unui organism, genele îşi pot modifica nivelul de activitate, acest proces fiind cunoscut sub numele de reglare pozitivă sau reglare negativă. Oamenii de știință au folosit acest proces pentru a căuta gene care sunt reglate exact în acelaşi mod pentru toate organismele studiate, în toate etapele vieţii.

Printre aceste 30 de gene, gena Bcat-1 a fost identificată ca având o influenţă specială. Când această genă a fost reglată negativ la viermii rotunzi, durata de viaţă a animalului a crescut cu 25%, în medie.  Mai mult, viermele, care trăieşte numai 14 până la 20 de zile în medie, a rămas în viaţă pentru o perioadă mai lungă. Studiul prezent exclude complet impactul asupra oamenilor. Totuşi, pe baza rezultatelor, cercetătorii sunt deja convinşi că acest mecanism funcţionează asemănător și la oameni. Dacă vrei să știi mai multe despre acest studiu inedit, cei de la IQ Intel l-au tratat în acest articol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: