Camera I-1 este un Polaroid pentru noua generație de utilizatori

Camera I-1 este un Polaroid pentru noua generație de utilizatori

Deși au trecut deja câteva decenii de când camerele Polaroid au fost la modă, prin intermediul noii creații Camera I-1, respectivul sistem ar putea reveni în actualitate.

Au existat multe motive pentru care ați fi putut investi bani într-o cameră Polaroid. Cea mai atractivă particularitate venea sub forma faptului că fotografiile putea fi imprimate pe loc, imediat după ce au fost capturate. În mod evident, calitatea nu era de fiecare dată spectaculoasă, dar acest detaliu conta mai puțin.

Fascinația pentru camerele instant Polaroid continuă să existe și astăzi, iar echipa din spatele The Impossible Project își propune să o aducă în actualitate prin intermediul Camera I-1. Ilustrată în imaginile alăturate, noua cameră are multe în comun cu o cameră clasică Polaroid, inclusiv trăsăturile de design, dar include și funcții avansate, precum posibilitatea interacțiunii cu un smartphone.

Disponibilă pentru achiziție începând cu data de 10 mai, Camera I-1 de la The Impossible Project este fascinantă prin designul simplu și prin faptul că reușește să fie în continuare compatibilă cu filmele clasice type 600 de Polaroid, în cazul în care mai aveți așa ceva prin casă. Partea cea mai interesantă a ecuației este conectivitatea Bluetooth. Prin intermediul acesteia in urmă, prin intermediul unei aplicații de smartphone, puteți declanșa captura de la distanță, puteți ajusta timpul de expunere, apertura, blițul și nu numai. Nici măcar încărcarea bateriei de la cameră nu mai este o sursă de stress, deoarece o puteți încărca printr-un microUSB, la fel ca orice alt smartphone modern.

Dacă vă faceți griji în legătură cu disponibilitatea filmelor compatibile cu Camera I-1, nu este cazul. Filmele type 600 de la The Impossible Project se găsesc relativ ușor și pot fi comandate online. Singura problemă a acestui gadget, dacă o putem numi așa, ține de prețul de 300 de dolari. În contextul în care mai găsiți camere vechi Polaroid la un sfert din acest preț, ține doar de voi să decideți cât de utile sunt elementele de conectivitate.

the-impossible-project-i-1-instant-camera-polaroid-1

Citește și: