Calitatea apelurior voastre va crește printr-un software Fraunhofer

Calitatea apelurior voastre va crește printr-un software Fraunhofer

În curând, interlocultorul vostru s-ar putea să vă audă mult mai bine la telefon printr-un algoritm software creat de Fraunhofer.

Există foarte multe circumstanțe zgomotoase în care, indiferent de calitatea sau prețul smartphone-ului pe care îl folosiți, persoana de la capătul celălalt al telefonului să vă audă prost. Este inevitabil și nu are legătură cu nici un algoritm de anulare a zgomotului de fond integrat în telefon, ca o combinație de hardware și software. Problema ține de modul în care voi pronunțați cuvintele în preajma unui tren, a unui avion, la metrou sau la club lângă o boxă. În mod inconștient, anumite consoane sunt verbalizate mai tare, iar interlocutorul poate să confunde ceea ce spuneți.

Soluția la problemă vine de la Fraunhofer, aceeași companie și laborator de cercetare nemțesc care este responsabil de banalul format MP3 sau MPEG Layer 3. Poartă numele de ADAPT DRC și este un software ce prelucrează în timp real semnalul preluat de microfonul de la telefonul vostru, mai precis, vocea voastră. Când aplicația observă nivele ridicate de zgomot, prelucrează în timp real modul în care sunt transmise cuvintele cu consoane precum P, T, K. În principiu, acestea sunt cele mai problematice pentru că în momentul în care le spuneți generați un sunet scurt, înalt și un pic ascuțit. Ca urmare, puteți spune paste, iar cel cu care vorbiți să fie convins să ca ați spus taste, în timp ce softul Fraunhofer remediază problema. Același sofware vă poate pondera tonul pentru ca urechile persoanei cu care vorbiți la telefon să nu fie explotate. Vorbiți prea încet? Vocea va fi amplificată în timp real în fiecare convorbire sau doar cânt credeți că e nevoie.

Cei de la Fraunhofer sunt foarte încântați că ADAPT DRC este aproape gata, iar partenerii hardware sunt curioși  vizavi de ce întâmplă în viitorul apropiat pe marginea acesui subiect. ADAPT DRC poate fi integrat cu ușurință printr-o actualizre de software și se poate configura alături de mai multe servicii ce fncționează simultan pe mobilul vostru pentru ca toate să funcționeze împreună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: