Înşeală-ţi urechile cu o iluzie în format audio

Înşeală-ţi urechile cu o iluzie în format audio

Fiecare apreciază într-un mod diferit o iluzie în format audio. Cei mai mulţi dintre noi nici măcar nu şitau că există aşa ceva.

Audio FIltru sunet pre-amplificator

Câteodată este greu de înţeles şi, mai mult decât atât, cum foloseşte acesta informaţiile acumulate anterior pentru diverse experimente trăite ulterior.

Un astfel de poate fi trăit şi de voi în confortul căminului. Pentru că este vorba de un fişier audio urcat pe Soundcloud, îl puteţi asculta mai jos cu un singur click pe Play, iar cu un pic de efort îl puteţi descărca pentru audiţie offline.

În practică, acesta este un test în cadrul căruia o propoziţie foarte scurtă, trecută prin câteva filtre de sunet foarte agresive este redată spre interpretare. Dacă o înţelegi din prima, aveţi abilităţi absurde de limbi străine. Partea interesantă este că, după ce veţi auzi aceeaşi propopziţie neprocesată, subit o veţi înţelege chiar şi atunci când o auziţi deformată. Ca urmare, creierul este foarte abil în a folosi cunoştinţe acumulate anterior pentru a decripta noi informaţii.

Acelaşi fenomen are loc şi în cazul iluziilor optice. Doar după ce aţi desluşit un element infim din cea de a doua imagine ascunsă într-un tablou aparent banal, sunteţi pe drumul de a îneţelege întreaga versiune alternativă a acestuia. Vă mai aduceţi aminte de tabloul cu o fată bătrână şi una tânără care se îmbinau de parcă erau una singură?

My_Wife_and_My_Mother-in-Law