Bluetooth 5 e revoluționar și mai aproape decât ați crede

Bluetooth 5 e revoluționar și mai aproape decât ați crede

Viitorul comunicațiilor fără fir s-ar putea să fie revoluționat până la finele acestui an de primele implementări ale standardului Bluetooth 5.

A devenit aproape inevitabil ca în ultimii ani să nu fi interacționat vreodată cu gadgeturi ce folosesc Bluetooth. Mai trist decât atât este însă faptul că s-ar putea să vă fi enervat teribil de modul în care această tehnologie v-a frustrat o experiență menită să fie perfectă. În definitiv, cu toții ne dorim să scăpăm de cabluri, dar acest scop nu ar trebui să se transpună în streaming de conținut audio cu întreruperi sau procese de împerechere elaborate. Dacă empatizați cu premiza de mai sus, anunțul legat de Bluetooth 5 vă va încânta cu siguranță.

Bluetooth Special Interest Group sau SIG este autoritatea responsabilă de definirea specificațiilor pentru fiecare iterație a standardului de comunicații wireless. Momentan lucrează la finalizarea specificațiilor pentru cel mai important upgrade adus conceptului de Bluetooth începând cu 2009. Din câte se pare, Bluetooth 5 ar trebui să-și găsească loc într-o varietate foarte mare de dispozitive la finele lui 2016 și în prima parte a lui 2017. În materie de specificații, acesta promite mărirea de patru ori a distanței de comunicații între două dispozitive compatibile, în timp ce rata de trafic va fi dublată, iar consumul energetic va rămâne neschimbat, păstrându-se practic actuala tendință de consum redus de energie.

În practică, noile boxe Bluetooth ar trebui să funcționeze fără întreruperi atunci când plecați în altă cameră, în timp ce notificările de pe smartwatch ar trebui să fie afișate un pic mai rapid deoarece sunt preluate mai repede de pe mobil. Marele avantaj al acestui tip de comunicații fără fire îl vor simți așa numitele dispozitive de tip beacon, la care se adaugă un amalgam de echipamente integrate în universul Internetul Lucrurilor – IoT. Pentru că acestea din urmă nu necesită neapărat un proces de împerechere, ci doar împing informații către un smartphone sau o tabletă în anumite circumstanțe, premiza că acestea ar putea să vă arunce mai multe notificări, oferte și informații specifice locației în care vă aflați, este îmbucurătoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget