Blizzard a găsit leacul pentru jucătorii agresivi de World of Warcraft

Blizzard a găsit leacul pentru jucătorii agresivi de World of Warcraft

World of Warcraft nu mai este la fel de popular precum în urmă cu câțiva ani, dar asta nu înseamnă că Blizzard neglijează fanii MMORPG-ului.

Cu toate că Overwatch este un joc complet nou al celor de la Blizzard și unul care a reușit deja să atingă niveluri remarcabile de popularitate, o parte importantă din performanța sa se datorează unor elemente de gameplay inovative. În plus, modul în care compania din spatele unor jocuri ca Warcraft sau Diablo a reușit să elimine trișorii și persoanele agresive din universul virtual, merită cu siguranță lăudat.

Probabil, tocmai din acest motiv, Blizzard a decis să implementeze câteva ingrediente din Overwatch și în iminentul update pentru World of Warcraft. În curând, se va lansa oficial World of Warcraft Legion, cel mai recent expansion pack pentru unul dintre cele mai bătrâne MMORPG-uri de pe piață. Pentru pregătirea acelei lansări, compania americană a inițiat deja propagarea unui pre-patch, menit să vă pregătească jocul pentru amalgamul de conținut nou ce urmează să fie introdus odată cu Legion.

Același pre-patch, care va ajunge la toți jucătorii de WoW într-un timp relativ scurt, mai are însă un scop, introducerea funcției Silence Penalty. Practic, vorbim de o pedeapsă ce va viza jucătorii de WoW care sunt agresivi in-game. Fiecare jucător care a fost raportat de mai multe ori și clasificat ca folosind un limbaj agresiv sau de tip spam va fi investigat în scurt timp de oficialii companiei. Dacă va fi găsit vinovat, nu se va mai putea manifesta verbal deloc în interiorul jocului.

Astfel, dacă ați înjurat, de exemplu, un alt jucător, activitatea voastră de socializare în WoW va fi limitată semnificativ. Nu veți mai putea purta conversații în instanțe, nu veți mai putea scrie mesaje pe canale globale, nu veți mai putea crea evenimente sau trimite invitații pentru activități in-game. Accesul la funcția de mail din joc va fi restricționat și nici nu veți putea trimite o invitație către un alt jucător să facă parte din echipă cu voi. Pentru a nu se lua o decizie atât de radicală gratuit, prima oară se va aplica această rețetă pentru 24 de ore, urmată de 48 de ore dacă se repetă și 96 de ore în continuare. Rămâne să vedem cât de multă agresivitate va mai exista în WoW după asta.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo