10 mart. 2016 | 17:31

Beta-ul de Doom are o dată oficială de lansare și un trailer

VIDEO
Beta-ul de Doom are o dată oficială de lansare și un trailer

Deși violența în jocurile video Doom a fost din totdeauna la cote alarmante, iminentul episod din aceeași serie are toate șansele să vă crispeze.

Doom este numele uneia dintre cele mai populare francize când vine vorba de jocuri video din ultimii 20 de ani. Primul titlu din serie a pus bazele FPS-urilor moderne, iar studioul din spate – ID Software continuă să fie în continuare privit cu admirație de fanii genului.

Deoarece noul Doom, ce urmează să fie lansat în câteva luni, va avea o importantă componentă multiplayer, o variantă beta pentru finisarea unui număr semnificativ de bug-uri era inevitabilă. Se pare însă că în total va fi vorba de cel puțin două astfel de sesiuni de experimente. Prima dintre ele va consta într-nu beta închis destinat în mod exclusiv celor care au cumpărat Wolfenstein: The New Order și s-au înscris pe site-ul ID Software. Nu există nici o altă posibilitate pentru a participa la beta-ul închis ce se va desfășura în perioada 31 martie – 3 aprilie pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Ultimul joc Doom, intitulat Doom 3, a fost lansat în 2004. Ca urmare, foarte mulți sunt curioși în ce direcție s-a orientat franciza, mai ales când vine vorba de elemente inovative pe partea de multiplayer. În contextul în care s-au vândut peste 10 milioane de copii de Doom la nivel global, numărul fanilor este foarte mare, iar așteptarea nu este ușoară.

Cu toate că beta-ul închis de Doom nu ar trebui să reflecte neapărat calitatea produsului final ce va ajunge în magazine, există foarte multă presiune pe cei de la ID să livreze un produs competitiv. Imediat după încheierea celor câteva zile de beta vor ajunge online și primele preview-uri la joc.

Doom va fi lansat pentru PS4, Xbox One și PC pe data de 14 mai 2016. Până la acea dată, pentru a testa stabilitatea serverelor și a verifica alți câțiva parametri de gaming, sunt șanse semnificative să mai existe un beta public.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele