Microsoft plănuiește să actualizeze în viitor piesele din Xbox One

Microsoft plănuiește să actualizeze în viitor piesele din Xbox One

De când s-a lansat, Xbox One a suferit puțin în termeni de performanță. Microsoft recunoaște că această situație va scurta durata de viață a consolelor sale așa că se gândește să le actualizeze pe viitor.

Procesorul și plăcile grafice ale consolelor Xbox One nu pot suporta cele mai noi jocuri fără să aibă framerate-ul limitat la 30FPS, chiar și la rezoluții sub 1080p. Îmbătrânirea rapidă a consolelor Microsoft a provocat gigantul din Redmond să se gândească la soluția înlocuirii pieselor din consolele sale la un moment dat în viitor.

Conform unui interviu oferit celor de la Polygon, Phil Spencer șeful departamentului Xbox al Microsoft a spus că: ”eu cred că vom vedea mai multă inovație pe partea de piese în console decât am văzut până acum. Veți vedea că vom oferi piese noi în interiorul unei singure generații de console, permițând jocurilor să meargă atât pe configurațiile vechi cât și pe cele noi. Acest lucru e posibil pentru că avem o aplicație Windows universală care funcționează împreună cu o platformă Windows universală, care ne permite să ne concentrăm mai mult pe piese noi fără să invalidăm jocurile care merg pe acea platformă.”

În plus, Phil Spencer a rostit o afirmație ”bombă” care va pune jar pe foc în comunitatea gamerilor de console, mai ales în ”conflictul” acestora cu jucătorii pe PC-uri. ”Ne simțim puțin mai apropiați de cum vedem că se întâmplă lucrurile pe PC, unde ne putem întoarce înapoi în timp pe un computer modern și să jucăm vechile jocuri Doom și Quake fără probleme.”

În alte cuvinte, șeful Xbox a confirmat că, în viitor, consolele Microsoft vor permite instalarea de piese noi și compatibilități cu jocuri vechi în interiorul aceleiași generații de console, mai exact cea prezentă. Cum anume noile piese vor fi instalate în consolele Xbox One rămâne de văzut, însă asemănarea acestora cu PC-urile va deveni din ce în ce mai evidentă, lucru care, probabil că nu va conveni multora.

Citește și: