19 sept. 2016 | 07:35

Au început procesele anti-Samsung pe marginea Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Au început procesele anti-Samsung pe marginea Galaxy Note 7

Având în vedere situațiile dramatice cauzate de telefoane din seria Galaxy Note 7, erau inevitabile câteva procese intentate împotriva sud coreenilor de la Samsung, iar seria a început.

La scurt timp după lansarea Galaxy Note 7, au început să apară online rapoarte legate de terminale care iau foc sau explodează atunci când sunt puse la încărcat. Din cauza noului vârf de gamă Samsung, pe lângă persoane de diferite vârste care au înregistrat arsuri mai mult sau mai puțin grave, familii au rămas fără case și mai multe cupluri au privit cum mașina lor se carboniza din cauza aceluiași gadget Samsung. În mod inevitabil, aceste circumstanțe trebuiau să se reflecte într-un proces, iar primul caz tocmai a fost intentat într-un tribunal din Florida.

Jonathan Strobel din Florida, SUA, a intentat în urmă cu câteva zile un proces împotriva Samsung pornind de la un Galaxy Note 7 care a luat foc. Acesta este primul caz înregistrat pe teritoriu SUA pe marginea acestui subiect. Conform celor de la Reuters, lui Strobel i-a explodat în buzunar un Galaxy Note 7 pe 9 septembrie când se afla la cumpărături într-un magazin Costco. Experiența s-a reflectat în arsuri de gradul al doilea pe mână, în timp ce încerca să-l scoată din buzunar și picior, cam de dimensiunea telefonului,

Samsung a anunțat oficial începerea programului de returnare a telefoanelor în magazine în urmă cu mai bine de o săptămână. Pentru o eficiență sporită, pe marginea acestui subiect, gigantul sud coreean a început și o colaborare cu autoritățile responsabil de protecția consumatorului în SUA. US Consumer Product Safety Commission a dat startul aceluiași program pe 15 septembrie. ,,Din păcate, pentru clientul meu, această inițiativă a venit prea târziu”.

Pentru a înțelege mai bine amploarea situației, este suficient să aveți în vedere că la momentul în care oficialii Samsung au făcut primele declarații pe marginea acestui subiect, erau doar 35 de cazuri global. Ultimul raport al CPSC confirmă un număr de 92 cazuri de explozii raportate doar în SUA.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele