Samsung își cere scuze oficial pentru problemele cu Galaxy Note 7 [VIDEO]

Un video a apărut recent pe site-ul oficial Samsung, în care Tim Baxter, directorul Samsung Electronics America, își cere scuze în numele companiei pentru problemele cu bateriile din Galaxy Note 7.

Tim Baxter, directorul filialei Samsung din Statele Unite, discută de-a lungul a celor 2 minute și 24 de secunde, despre seria de evenimente nefericite din jurul Galaxy Note 7, asigurându-i pe cumpărători că toate smartphone-urile ce vor fi livrate în viitorul foarte apropiat sunt absolut sigure.

Baxter a luat la cunoștință defectele bateriilor din Note 7 și recunoaște că Samsung nu s-a ridicat la standardul de excelență pe care clienții îl așteaptă și îl merită. Acesta menționează și faptul că până acum, 130.000 de Samsung Galaxy Note 7 au fost returnate de către cumpărători.

”Note 7 cu noua baterie este sigur, problemele au fost rezolvate. Acest lucru a fost analizat și confirmat de un expert independent în baterii litiu-ion”, declară Baxter. Cu toate acestea, directorul Samsung nu admite și faptul că problemele cu bateriile au provocat incendii și explozii.

Tim Baxter a discutat și despre unitățile ce le vor înlocui pe cele cu defecte. Acesta a promis că acestea vor fi disponibile încă din data de 21 septembrie. De asemenea, directorul Samsung se adresează încă o dată fanilor Note 7 și le promite că se vor lua o serie de măsuri fără precedent pentru a le recâștiga încrederea. Aceste acțiuni nu au fost însă detaliate.

Patrick Moorhead, analist la Moor Insight & Strategy, acordă o bilă albă ideii videoclipului. Acesta apreciază că astfel, Samsung a reușit să personalizeze cererea de rechemare a smartphone-urilor, dar asociază și un chip companiei.

Moorhead face o paralelă între acest videoclip și cel în care Steve Jobs s-a adresat în 2010 cu privire la incidentul ”antennagate”. Acesta este numele dat de Jobs problemei ce a apărut la iPhone 4, mai mulți utilizatori descoperind că apelurile lor se întrerupeau atunci când aceștia atingeau marginea telefonului, închizând un circuit între două antene.

George Stanciu
17:39 16.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video