Atenție: cum își iau țeapă pe Facebook vânătorii de reduceri

Atenție: cum își iau țeapă pe Facebook vânătorii de reduceri

Unele reduceri chiar sunt prea bune pentru a fi adevărate.

Vă spuneam zilele trecute despre una dintre cele mai populare înșelătorii care circulă pe Facebook zilele acestea. Este vorba, mai exact, despre niște reclame care invită utilizatorii să cumpere ochelari Ray-Ban la reduceri uimitoare. Evident, aceste spamuri circulă prin conturile de Facebook asupra cărora infractorii online au preluat controlul. Mai clar, fără acordul proprietarului, sunt publicate poze în care promovează ochelari Ray-Ban fake la reduceri de până la 90%.

În cazul menționat mai sus, su fost vizați utilizatori din multe țări, printre care Slovacia, Cehia, Chile, Franța, China, Spania și Marea Britanie. Însă nici utilizatorii din România nu sunt feriți de cei care vor să-i înșele alți oameni prin intermediul rețelelor sociale. Zilele trecut, un utilizator de Facebook din țara noastră s-a convins de acest lucru, atunci când a comandat o pereche de încălțăminte Nike Air Max KD8 și a primit, în schimb, o sanda și o espadrilă.

Din câte se pare, pagina responsabilă se numește Ppt Outlet. Așa cum scrie și în postarea de mai sus, aceasta nu trebuie confundată cu PPT Prețuri pentru tine, companie care a vrut să clarifice situația, printr-un comunicat de presă apărut pe site-ul Zoso.ro.

”Compania SC Prețuri Pentru Tine SRL, deținătoare a mărcii înregistrate PPT Preţuri Pentru Tine nr. 124574, a fost sesizată în data de 22.08.2016 cu privire la faptul că se desfășoară activități comerciale de vânzare a unor produse de încălțăminte, diverse mărci, printr-un cont fals pe platforma de socializare www.facebook.com şi că acest cont fals folosește în mod fraudulos denumirea comercială „PPT Outlet” şi logo-ul PPT. În data de 22.08.2016 a fost întreprinsă acțiunea de sesizare a Facebook pentru blocarea contului fals „PPT Outlet” și tot în aceeași dată contul a fost dezactivat https://m.facebook.com/pptoutlet/”, scrie în comunicatul respectiv.

Și nu este singurul caz de acest fel în care a fost implicată pagina Ppt Outlet. În urmă cu câteva zile, o utilizatoare de Facebook a fost înșelată după ce a comandat aceeași pereche de încălțăminte menționată mai sus. De această dată, însă, victima a trimis un mesaj paginii, iar administratorul acesteia nu a ezitat să-i răspundă cu înjurături, jigniri și amenințări. Utilizatoarea a publicat imagini cu conversația respectivă pe contul de Facebook, care au fost, între timp, șterse. Vă avertizăm că limbajul folosit de administratorul paginii este vulgar. Imaginile pot fi vizualizate aici.

Etichete: